Yas10online

Uzman
Merhaba arkadaşlar,

Keenetic Hero (KN-1012) modemim ve Huawei MA5671A SFP modülüm var. @Recep Baltaş 'ın rehberine göre kurulum yapmama rağmen SFP arayüzüne erişim sağlayamıyorum. İlginç olan nokta ise, SFP modülü takıp PPPoE bilgilerini girer girmez internet bağlantımın aktif olması.

@Majdev yardımını bekliyorum :')

Cihaz ve Ayarlar:

• SFP Modül: Huawei MA5671A (Aliexpress üzerinden ikinci el, OpenWRT yüklü)
  • SFP IP: 192.168.1.10
  • Modem: Keenetic Hero (KN-1012)
  • Modem IP: 192.168.2.1
  • Alt Yapı: Fibimnet (TT bağımsız, Alanya bölgesi)

Garip durum:

• SN veya LOID bilgisi girmeden internet bağlantısı sağlandı. Bu normal değil gibi görünüyor.

Denediğim Yöntemler:

1. Modem ve SFP farklı IP adresleri verdim → sorun devam etti.
  2. Modemi klasik şekilde resetledim → sorun devam etti.
  3. SFP fiber kabloyu takmadan denedim → sorun devam etti.
  4. LAN Modunda 192.168.1.10 → sorun devam etti.

Sorularım:

• SFP arayüzüne neden erişemiyorum?
  • SN/LOID olmadan internetin gelmesi normal mi, yoksa OpenWRT ile modül zaten hazır şekilde mi geliyor?
  • Erişim için farklı bir yöntem veya ayar var mı?

Her türlü öneriye açığım, yardımlarınız için şimdiden teşekkürler.

1767380766726.webp
1767380783706.webp

1767380867146.webp

Dosya Ekleri

• 1767380852386.webp
    1767380852386.webp
    4,3 KB · Görüntüleme: 45
Yapma.

Ben yanlış söylemişim...

Ben de 2.5G M.2 kart alacaktım ama hayal oldu artık... İkimiz de çok geç aksiyon aldık.

Yazıklar olsun böyle şeye...
Tekrardan iptal ettim hocam söylenecek çok şey varda neyse

@Yas10online merhaba hocam konudan bağımsız ama ben de alanya bölgesinde fibimnet bağlatmayı düşünüyorum 1000mbps, memnun musunuz sfp modulünde ayarlama yapmadan kullanmaya devam edebiliyor musunuz pppoe bilgilerini nasıl aldınız teşekkürler

@Yas10online merhaba hocam konudan bağımsız ama ben de Alanya bölgesinde fibimnet bağlatmayı düşünüyorum 1000MBPS, memnun musunuz SFP modulünde ayarlama yapmadan kullanmaya devam edebiliyor musunuz PPPoE bilgilerini nasıl aldınız teşekkürler.

Merhaba hocam, 7 aydır aktif olarak kullanıyorum. Taahhütlü olması biraz üzüyor ama sorun yok. Fibimnet ile ayrıca SFP de direk tak çalıştır kullanmak işleri daha da kolaylaştırıyor. Diğer firmada Mac ve sn gibi bilgileri SFP'ye gömmeniz gerekiyor fibim ise buna hiç takılmıyor. PPPoE direk SMS ile geliyor gelmez ise direk kuruluma gelen teknik servisten isteyebilirsiniz. Bir sorun olursa iletişim bırakın her konuda yardımcı olmaya çalışırım hocam.