Ecuetos

Çalışkan
Merhaba. Keenetic Hooper DSL Modem'i resetlemem gerekti ve tekrardan kurulum yapmam gerekti fakat 2.ye kurarken ilk kurduğumdan farklı seçenekler çıktı karşıma. Kurarken Direkt ISS üzerinden internet sağlayıcısını seçerek kurdum. Asia/İstanbul seçeneği de yoktu. Europe/Istanbul'u seçtim ve kurdum. Fakat kurduktan sonra Google gibi yerlere girerken güvenlik sorunları olduğundan sitelere girmeye izin vermiyor.

WPA2'yi kurarak yükle dedi sanırım. İlgisi var mı bilmiyorum ama şu anda Ethernet kablosu üzerinden TV'ye de bağlanamıyorum. Eski laptopuma da bağlanamıyorum. Ağ güvenli değil tarzı bir seçenek çıkıyor ve gelişmiş güvenlik ayarlarını Chrome'dan seçin diyor. Modemle ilgili ne problem var çözemedim. Lütfen yardımcı olur musunuz? Teşekkür ederim.

@Recep Baltaş

Ve inanılmaz bir internetimde yavaşlama söz konusu.

Son düzenleyen: Moderatör:
DSL'de mi kurdun fiberde mi? Yakında bir DLS kurulum rehberi yapacağım.

SSL hatası genelde yanlış saatten oluyor ama sistem saatin de hatalı olabilir.

Fiber veya DSL kurup kurmadığımı bilmiyorum ama sistemim Fiber internette. Nereden görebilirim bunu acaba? Sistem saatini vs nasıl düzeltebilirim bir hata varsa?

Ethernet kablosuyla bağlanmama rağmen değerler bu şekilde. Eskiden download 210'ları görüyordu. 200 megabitlik internete sahibim.

1759258372985.webp

Kurulumu yaparken direkt böyle bir seçenek çıkıyor. Sizin video'da anlattığınız gibi ''modem optik terminal veya ethernet duvar prizi üzerinden kurulum'' çıkmıyor. Bu ilk kurulumda çıkmıştı resetlediktan sonra sadece böyle seçenekler çıkıyor. Seçili seçenekten kurdum, doğru mudur?

29aa58cf-8fb3-4404-9e6a-344c5468ec49.webp

Son düzenleme:
200 Mbit ise fiberdir. Türkiye'de DSL'de 200 Mbit hız yok çünkü.

Kurulum rehberimiz var:

Bu kurulum rehberine göre yapmıştım zaten ilk başta. Modemi resetledikten sonra aynı seçenekler çıkmıyor. Size attığım fotoğraftaki seçenekler çıkıyor kurulumda sadece. Sanki tamamen fabrika ayarlarına dönmemiş gibi duruyor. Normalde English diye çıkması gereken kurulum sadece Türkçe olarak görüyor v.s v.s ... Fiber olarak kurulu değil mi şuanda modem yani hocam?

Eğer internete erişebiliyorsanız zaten modemi doğru kurmuşsunuz demektir. Aldığınız hatalar konusunda bilgi verir misiniz?
WPA2 olarak kurdum ve kurduktan sonra eski laptopumda bu site güvenilir olmayabilir dedi. Chrome'dan gelişmiş güvenliğe çevirmek zorunda kaldım seçeneği. Ben sadece WPA2 olarak kurdum. Aslında WPA2/WPA3 olarak kurmak en mantıklısı ama nasıl değiştireceğimi bilemiyorum. Ve modem kuruluyken bu ayarı değiştirebilir miyiz? Ayrıca Europe/Istanbul ile Asia/Istanbul arasında fark var mı? Siz Asia olarak kurmuşsunuz modemi ama ben Asia olmadığı için Europe olarak kurdum.

Sorunun WPA2 ile ilgisi olduğunu düşünmüyorum.

Mümkün. Kablosuz altından.

Bunda da fark olmaması lazım.
Sanırım sorun ISS kaynaklıydı. Gece saatlerine doğru biraz düzeldi ve stabilleşti. Şuan işte olduğum için bakamıyorum ama eve gittiğimde son gelişmeleri bildireceğim. Teşekkür ederim.

Son düzenleyen: Moderatör: