Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.

SpAC3

Çalışkan
Selam,

Keenetic Hopper AX1800 cihazını aldım. Superonline kullanıyorum. Cihazın kurulumunu başarılı bir şekilde yaptım fakat PPP hatası veriyor. İnternet 10-15 saniyede bir kesilip duruyor. Bu konuda bilgisi olan yardımcı olabilecek var mı?

Çözüm
VLAN ID kısmını WAN için boş bırakın. Eski modeminizin MAC adresini yeni modeme girmeyi unutmayın. TV+ kutunuz mevcutsa bağlı olduğu portun VLAN ID'sini 103 olarak ayarlayın.

Aynı modemi ve ISS'yi kullanıyoruz. Şu şekilde gözükmeli:

1731780440528.webp

1731780497123.webp
VLAN ID kısmını WAN için boş bırakın. Eski modeminizin MAC adresini yeni modeme girmeyi unutmayın. TV+ kutunuz mevcutsa bağlı olduğu portun VLAN ID'sini 103 olarak ayarlayın.

Aynı modemi ve ISS'yi kullanıyoruz. Şu şekilde gözükmeli:

1731780440528.webp

1731780497123.webp

Çözüm
Cevabınız için teşekür ederim sorunum çözüldü. Fakat şimdi ise DNS ayaları yapmama rağmen işe yaramıyor. Keenetic ille görüştüm bunu Superonline engellediğini söyledi. Onlar da bu durumu düzeltmiyor. Var mıdır bir yolu ?

İlk önce ethernet ile bağlandım, keenetic güncelleme yaptık, resetleyip tekrar kurdum, düzeldi. İlkinde keenetic Lan mac adresini çekmiş, sonrasında Wan mac adresini aldı, kısacası güncellemeden sonra düzeldi