SafakB

Uzman
Makaleler
1
Merhaba,

Yaklaşık 5+ yıldır Extra DSL kullanıyordum ancak son zamanlarda cihaz sorun çıkarmaya başladı ve sürekli olarak CPU darboğazı yüzünden arayüzüne bile giremez oldum. Bu sebeple yeni bir VDSL modem arayışındayım.

Yakın zamanda fiber gelecek gibi durmuyor, en yakın 2027 tarihinde gelecek. Bu sebeple modem almayı planlıyorum. Sizce en mantıklı seçim Hopper DSL mi yoksa farklı bir ürün mü?

Extra DSL'in sürümü kaç? Ben 3.7 RTM 2 kullanıyorum ve bir sorun yaşamıyorum. Daha fazlasının stabilite bozma potansiyeli yanında gerçekten sunacağı bir şey olduğunu düşünmüyorum.

Barış ile yakın zamanda Hopper DSL aldım, birkaç saatte bozuldu. Benim de fiber geçişim bu yıl sonu falan olacak diye hem hazırlık olsun diye hem de eldekinin repeater olarak kullanmak için almıştım ama yemedi.

Ürünün sizin durumunuz için ideal olduğunu düşünüyorum. Fiber çekilmesinin aldığı zaman düşünülünce ve muhtemelen taahhütlü kullandığınızı varsayarak 2027 bence yakın gelecek oluyor. Fol yok yumurta yok, daha da uzun sürer diyorsanız daha yeni model çıkarma ihtimalleri var. Üstüne ne koyarlar bilemiyorum.

Son düzenleyen: Moderatör:
Merhaba,

Yaklaşık 5+ yıldır Extra DSL kullanıyordum ancak son zamanlarda cihaz sorun çıkarmaya başladı ve sürekli olarak CPU darboğazı yüzünden arayüzüne bile giremez oldum. Bu sebeple yeni bir VDSL modem arayışındayım.

Yakın zamanda fiber gelecek gibi durmuyor, en yakın 2027 tarihinde gelecek. Bu sebeple modem almayı planlıyorum. Sizce en mantıklı seçim Hopper DSL mi yoksa farklı bir ürün mü?
Bence hiç modem bakma, muhtemelen içindeki kapasitör arızalandı veya diyot falan kısa devre oldu. Elin yatkınsa veya tanıdığın elektronikçi varsa ucuza çözersin..

Yaklaşık 2 aydır kullanmaktayım, şu ana kadar bir eksiğini görmedim ve fazlasıyla iyi bir cihaz. Mobil uygulamasından pek bir şey beklemeyin derim. Onun dışında ekstra bir sorunuz var ise cevaplandırabilirim.

Extra DSL'in sürümü kaç? Ben 3.7 RTM 2 kullanıyorum ve bir sorun yaşamıyorum. Daha fazlasının stabilite bozma potansiyeli yanında gerçekten sunacağı bir şey olduğunu düşünmüyorum.

Barış ile yakın zamanda Hopper DSL aldım, birkaç saatte bozuldu. Benim de fiber geçişim bu yıl sonu falan olacak diye hem hazırlık olsun diye hem de eldekinin repeater olarak kullanmak için almıştım ama yemedi.

Ürünün sizin durumunuz için ideal olduğunu düşünüyorum. Fiber çekilmesinin aldığı zaman düşünülünce ve muhtemelen taahhütlü kullandığınızı varsayarak 2027 bence yakın gelecek oluyor. Fol yok yumurta yok, daha da uzun sürer diyorsanız daha yeni model çıkarma ihtimalleri var. Üstüne ne koyarlar bilemiyorum.

Bence hiç modem bakma, muhtemelen içindeki kapasitör arızalandı veya diyot falan kısa devre oldu. Elin yatkınsa veya tanıdığın elektronikçi varsa ucuza çözersin..
Sürüm bilgisini aşağıda bırakıyorum. @Barış hocam, yorumunuz için teşekkürler. Açıkçası mobil uygulama çok da önemli değil benim için, stabil internet versin yeterli zaten. Aldığım 50 Mbps internet denirse...

1780169623451.webp

Dosya Ekleri

• 1780169528338.webp
    1780169528338.webp
    17 KB · Görüntüleme: 14
Keenetic Hopper DSL 3611 modelini kullanıyorum. Fiber desteği de var, ileriye dönük almıştım, tavsiye ederim. VDSL internetimi şaha kaldırdı. Hz düşmesi, yavaşlama kesinlikle olmuyor.

Son düzenleyen: Moderatör:
6 kablolu 6 kablosuz client var. Teki köklemiş, 50 Mbps indiriyor. Durum bu.
Siz ne güncelleme geldiyse yapmışsınız, şişmiş alet. Şu http://192.168.1.1/controlPanel/system/components kısmından belki bir şeyler kaldırılırsa rahatlayabilir.

1780174563702.webp

1780174502281.webp

Sorun bana yazılımsal gibi geldi, başka sürüm yükle USB'den, bir de öyle dene.
Eskiye düşürmek ölüm. Adamlar beceremedikler için bana RTM'li bilmem neli sürüm gönderdi. Cihazı ilk aldığımda çok güzeldi. 2 gün sonra otomatik güncelleyince kopmalar başladı. Zar zor destek ile karşılıklı e-posta sonucu bu sürüm kararlı çıkınca daha da ellemedim. Kaldı ki atıyorum aldığımdaki sürüm 3.6.5 idi ve güncellediğim sürüm 3.7 idi.