tobisto

Uzman
Kabloyla bağlantı yaptığımda hiçbir sorun yok fakat Wi-Fi ile bağlantı yaptığımda internet hızı genelde 100 Mbps'in altında kalıyor. Bazen 2-3 Mbps, nadiren 250 Mbps oluyor. İnternet hızım 1000 Mbps.
Modemim Keenetic Hopper DSL. Aynı odadaki MacBook Pro 2015 450 Mbps internet hızıyla çalışıyor fakat bu anakart (Wi-Fi adaptörü MSI Z790) bir türlü düzgün bir hız alamıyor.
Belirtmeyi unutmuşum MSI Tomahawk Z790 anakartım yavaş olan. Diğer cihazlarda hiçbir problem yok. MSI Tomahawk Z790 anakart 100 mbps altında sürekli.

Son düzenleme:
2.4 GHz bandını kullanıyorsunuz yüksek ihtimalle. MacBook 5 GHz bandını kullandığı için o hızı görüyor. Modem ayarlarını kontrol edin. Mümkünse 5 GHz ve 2.4 GHz ağlarını ayırın.

O modem 2.4'te de yüksek hız veriyor, sorunun bu olduğunu sanmıyorum. Wi-Fi sürücüsünü güncelle veya bir eski sürümü dene.
Yine de KeeneticOS'ten bak bağlantı hızı durumuna. Cihazlarım kısmında olması lazım.

O modem 2.4'te de yüksek hız veriyor, sorunun bu olduğunu sanmıyorum. Wi-Fi sürücüsünü güncelle veya bir eski sürümü dene.
Yine de KeeneticOS'ten bak bağlantı hızı durumuna. Cihazlarım kısmında olması lazım.
Aynı modem bendede var 2.4 GHz de yüksek hız vermiyor.

5GHz bandını kullanmaya zorlayın.
Denedim işe yaramadı.
2.4 GHz bandını kullanıyorsunuz yüksek ihtimalle. MacBook 5 GHz bandını kullandığı için o hızı görüyor. Modem ayarlarını kontrol edin. Mümkünse 5 GHz ve 2.4 GHz ağlarını ayırın.
Denedim, işe yaramıyor.
WiFi sürücüsü 2024 modeldi, 2025 son sürüme yükselttim yine aynı sonucu veriyor. İlk sürücüsünü falan yükleyip deneyeceğim.

Sorun router ile ilgili değil arkadaşlar bence, TTNET'in verdiği router ile denedim, sonuç yine aynı 100 mbps altı veriyor bu router da. Macbook Pro 450 mbps alıyor.

Son düzenleme:
İstemci ayarlarından o bilgisayar için 2.4’ü kapatıp dener misin bir de?
1762566653931.webp

Bu ayardan mı söz ediyorsunuz ? Buradan açıp kapatabiliyorum 2.4 ghz veya 5 ghz ayarını. İkisi de aynı sonucu veriyor internet hızı yavaş. Donanım sorunu olduğunu düşünmeye başladım anakartta.