Keenetic Hopper DSL modem ışıkları yanıyor ama internet bağlantısı yok

cezzo

Çalışkan
Superonline VDSL kullanıyorum. Geçen gün Keenetic Hopper DSL modem alıp kurdum. İki gün sorunsuz kullandıktan sonra sabah kalktığımda kırmızı ışık yanıyordu. Üç-dört gündür denemediğim şey kalmadı.
  • Modemi resetledim.
  • Kabloları kontrol ettim.
  • ISS kullanıcı adı ve şifresinde problem yok.
  • Superonline'ın kendi modemiyle denedim, yine ışıklar var ama bağlantı yok.
  • Superonline önce modemin seri numarası sistemdekiyle uyuşmuyor dedi ve arıza kaydı açtı.
  • Türk Telekom teknik ekibi geldi, test etti ve IP alındığını, DSL'nin bağlı olduğunu, altyapıda problem olmadığını söyledi.
  • Fabrika ayarlarına döndüm.
  • Superonline müşteri hizmetleri fazla kesinti göründüğünü söyleyip topu yine Türk Telekom'a attı. Halbuki ekip geleli zaten 15 dakika olmuştu ve onlardan kaynaklı bir problem yoktu.
  • CMD'de 8.8.8.8'e tracert yaptım. ISS'nin IP adresine kadar gidiyor, sonrasında kesiliyor.
  • Google'a ping göndermiyor.
Denemediğim şey kalmadı ama internet bağlantısı yok. İki gün içinde ne oldu da bu duruma geldi anlamadım.

Superonline modeminiz ile çıkabilseydiniz Keenetic'e yazıp yazılım güncellemesi yapın derdim. Ancak onunla da çıkamamışsınız. Omurga üzerinde bir hata olduğunu düşünüyorum. VLAN ID gibi değerleriniz doğru girili değil mi?

VLAN ID 35 görünüyor hocam.

Direk Keenetic Çağrı merkezini arayın ya da mail atın, destek@keenetic.com.tr Bende benzer bir sorun yaşadım yardımcı oldular hemen.

Modemi sıfırlayıp Güncellemelerden Sürümü ön izleme sürümüne yükseltin, bir de öyle deneyin 5.1 beta 4 sürümü.

1.5 ay önce aynı model router da bende DNS çözümleme sorunları yaşadım, 1 hafta önce bu sürüme aldırdılar çağrı merkezi çalışanı, sorun yaşamadım sizde bir deneyim isterseniz. Bu aralar TTNET altyapısında Keenetic modemlerde DNS sorunları aşırı arttı. DSLAM yazılımlarında değişiklik yaptılar galiba, ciddi sorunlar oluşuyor Keenetic modemler de.

Son düzenleme:
Bir deneyeyim hocam teşekkür ederim.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…