mehmetMustafa

Çalışkan
Merhaba, bugün modemi kurdum. VDSL Türk Telekom altyapım var, sabah Türk Telekom modemi ile normal kullandığım Ethernet'i kullanamıyorum bağlantı hatası veriyor, IP adresi bulunamadı vs. diyor. Bir turlu çözemedim. ISS bilgilerini de girdim normal olarak. Kablosuz kullanılıyor ama Ethernet yok. neden, çözümü nedir? @xahve hocam siz bilir misniz? Bilen birisi cevap verebilir mi?

Screenshot_35.webp

Son düzenleyen: Moderatör:
Merhaba, bugün modemi kurdum. VDSL Türk Telekom altyapım var, sabah Türk Telekom modemi ile normal kullandığım Ethernet'i kullanamıyorum bağlantı hatası veriyor, IP adresi bulunamadı vs. diyor. Bir turlu çözemedim. ISS bilgilerini de girdim normal olarak. Kablosuz kullanılıyor ama Ethernet yok. neden, çözümü nedir? @xahve hocam siz bilir misniz? Bilen birisi cevap verebilir mi?

Eki Görüntüle 224704
Yanlış olanı kurmuşsunuz, siz Ethernet olanı değil DSL olanı kuracaksınız. Soldaki İnternet tuşuna bastıktan sonra DSL olması lazım orada.
Bu görseldeki gibi DSL yazması lazım.

Dosya Ekleri

• Ekran görüntüsü 2026-02-05 234358.webp
    Ekran görüntüsü 2026-02-05 234358.webp
    21,4 KB · Görüntüleme: 49
İnternetlerde kablolu ve kablosuz yok mu? Modemde kablosuz güzel çalışıyor sizin attığınız seçenek var bende. Bu farklı olarak kablolu ayarlamaya çalışıyorum.
Onun ayarı yok ki, siz o Ethernet sayfasını alt taraftan silin. Sonra Ağlarım kısmından Ev ağını bulun ve Portlart kısmında Ethernetleri Segmente ait olarak seçin. Direkt bağlayın bilgisayarınızı.

Ekran görüntüsü 2026-02-06 001645.webp

Son düzenleyen: Moderatör:
Dediğiniz yere gittim ama öyle seçenek çıkmadı az da olsa videosu var mı acaba bunu anlatan.
Önce İnternet sayfasındaki Ethernet Kablosu kısmından bağlantıyı silin'e tıklayın. O sayfa komple silinecek, üstte + tuşu kalacak sadece.
Sonra Ağlarım kısmından Ev ağına girip oradaki 4 Ethernet simgesini bulun ve hepsinin alt tarafındaki seçeneği 'Segmente Ait' olarak ayarlayın.
Bunları yaptıktan sonra Ethernet kablonuzu bilgisayarınıza bağladığınızda gelmesi lazım, eğer gelmiyorsa bilgisayarda sorun vardır.

Dosya Ekleri

• Ekran görüntüsü 2026-02-06 114611.webp
    Ekran görüntüsü 2026-02-06 114611.webp
    13,7 KB · Görüntüleme: 61
  • Ekran görüntüsü 2026-02-06 114527.webp
    Ekran görüntüsü 2026-02-06 114527.webp
    16,4 KB · Görüntüleme: 46