Keenetic Hopper DSL router'da düşük hız sorunu

tatanqaofficial

Üyecik
Merhaba, herkese iyi günler. Aktif kullandığım eski modemim de sürekli kopmalar yaşadığım için Keenetic hooper DSL AX1800 aldım kurulumunu yaptım fakat eski modemim de 40-50 Mbps hız alıyordum Keenetic'e geçtikten beri 2-3 Mbps hızı aşamıyorum. Yardımcı olabilir misiniz?

Son düzenleyen: Moderatör:
Sorununuzu çözmek için şu adımları izleyebilirsiniz:

1. Modem Yeniden Başlatma:
- Keenetic Hopper'ı kapatın ve birkaç dakika bekledikten sonra tekrar açın.

2. Kabloları Kontrol Etme:
- Modeminizi DSL hattına bağlayan kablonun sağlam olduğundan emin olun. Eski kablonuzu deneyin veya yeni bir kablo ile değiştirin.

3. Bağlantı Ayarları:
- Modem arayüzüne girin (genellikle 192.168.1.1 adresi).
- DSL ayarlarını kontrol edin ve sağlayıcınızın önerdiği ayarlarla karşılaştırın.
- VPI/VCI değerlerinin doğru ayarlandığından (genellikle 8/35) emin olun.

4. Firmware Güncellemesi:
- Modem arayüzünde "Firmware" veya "Yazılım Güncelleme" sekmesine gidin.
- Modeminizin en son yazılım sürümüne sahip olduğundan emin olun ve gerekirse güncelleme yapın.

5. Kanal Ayarları:
- Wi-Fi ayarlarına gidin ve kablosuz kanalınızı değiştirin. Diğer ağların (özellikle 2.4 GHz bandında) yoğun olduğu bir kanalı denemekten kaçının.

6. QoS Kontrolü:
- Modem arayüzünde 'QoS' (Quality of Service) ayarlarını kontrol edin.
- Gerekirse bu özelliği kapatmayı deneyin veya internet hızınızı etkileyen herhangi bir kısıtlama olup olmadığını kontrol edin.

7. IPv6 Desteği:
- Eğer IPv6 kullanıyorsanız, bu özelliği devre dışı bırakmayı deneyin. Bazen uyumsuzluk sorunları nedeniyle hız düşüşüne neden olabilir.

8. Destek ile İletişim:
- Eğer bu adımlar sorununuzu çözmezse, internet servis sağlayıcınız ile iletişime geçerek bağlantı testi yaptırın.

Bu adımlar sorununuzu çözmenize yardımcı olmalıdır. Eğer sorun devam ederse daha fazla detay sağlayabilirsiniz.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…