tatanqaofficial

Üyecik
Merhaba, herkese iyi günler. Aktif kullandığım eski modemim de sürekli kopmalar yaşadığım için Keenetic hooper DSL AX1800 aldım kurulumunu yaptım fakat eski modemim de 40-50 Mbps hız alıyordum Keenetic'e geçtikten beri 2-3 Mbps hızı aşamıyorum. Yardımcı olabilir misiniz?

Son düzenleyen: Moderatör:
Merhaba, herkese iyi günler. Aktif kullandığım eski modemim de sürekli kopmalar yaşadığım için Keenetic hooper DSL AX1800 aldım kurulumunu yaptım fakat eski modemim de 40-50 Mbps hız alıyordum Keenetic'e geçtikten beri 2-3 Mbps hızı aşamıyorum. Yardımcı olabilir misiniz?
Sorununuzu çözmek için şu adımları izleyebilirsiniz:

1. Modem Yeniden Başlatma:
- Keenetic Hopper'ı kapatın ve birkaç dakika bekledikten sonra tekrar açın.

2. Kabloları Kontrol Etme:
- Modeminizi DSL hattına bağlayan kablonun sağlam olduğundan emin olun. Eski kablonuzu deneyin veya yeni bir kablo ile değiştirin.

3. Bağlantı Ayarları:
- Modem arayüzüne girin (genellikle 192.168.1.1 adresi).
- DSL ayarlarını kontrol edin ve sağlayıcınızın önerdiği ayarlarla karşılaştırın.
- VPI/VCI değerlerinin doğru ayarlandığından (genellikle 8/35) emin olun.

4. Firmware Güncellemesi:
- Modem arayüzünde "Firmware" veya "Yazılım Güncelleme" sekmesine gidin.
- Modeminizin en son yazılım sürümüne sahip olduğundan emin olun ve gerekirse güncelleme yapın.

5. Kanal Ayarları:
- Wi-Fi ayarlarına gidin ve kablosuz kanalınızı değiştirin. Diğer ağların (özellikle 2.4 GHz bandında) yoğun olduğu bir kanalı denemekten kaçının.

6. QoS Kontrolü:
- Modem arayüzünde 'QoS' (Quality of Service) ayarlarını kontrol edin.
- Gerekirse bu özelliği kapatmayı deneyin veya internet hızınızı etkileyen herhangi bir kısıtlama olup olmadığını kontrol edin.

7. IPv6 Desteği:
- Eğer IPv6 kullanıyorsanız, bu özelliği devre dışı bırakmayı deneyin. Bazen uyumsuzluk sorunları nedeniyle hız düşüşüne neden olabilir.

8. Destek ile İletişim:
- Eğer bu adımlar sorununuzu çözmezse, internet servis sağlayıcınız ile iletişime geçerek bağlantı testi yaptırın.

Bu adımlar sorununuzu çözmenize yardımcı olmalıdır. Eğer sorun devam ederse daha fazla detay sağlayabilirsiniz.