Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.

TheHectoR

Uzman
Merhaba, Keenetic Hopper (KN-3811) kullanıyorum. 200 Mbps internetim var. Yapmak istediğim şey şu şekilde:
  • LAN bağlantısı üzerinden herhangi bir sınırlama olmayacak.
  • Tek tek tüm cihazları elle ayarlamak yerine Wi-Fi ağını max 35 Mbps olacak şekilde bant genişliği sınırlaması koymak istiyorum. Şu anda her bir cihaz için tek tek elle bant genişliği sınırlaması koyabiliyorum. Ama ben gelecekte bağlanan yeni cihazlarda da tekrardan uğraşmamak adına doğrudan Wi-Fi sistemini 35 Mbps olarak sınırlamak istiyorum.
Bu eğer mümkün ise yardımcı olabilir misiniz?

Çözüm
Keenetic yönetim paneli üzerinden,
İnternet > bağlantı politikaları > kural ekle seçeneğine tıklayıp bir politika oluşturuyoruz.

1742753525003.webp

Oluşturduğumuz bağlantı politikasının sağındaki tablodan DSL hattımızı işaretliyoruz.
Bantgenişliği kontrölü seçeneğindeki kalem işaretine tıklayıp istediğimiz ayarları yapıyoruz.

1742753602903.webp

Son olarak yeni bağlantıları otomatik olarak ekle seçeneğine basıyoruz.

1742753719704.webp

Kuralları birleştirme bölümüne giriyoruz.
Tüm nesneleri göster seçeneğini seçiyoruz ve istediğimiz cihazları sürükle bırak yaparak oluşturduğumuz kurala ekliyoruz.
Lan ile bağlanan cihazları eklemeyin.
Yeni bağlanan cihazlar artık bu kural üzerinden işlem göreceklerdir.

1742753809459.webp

1742754260613.webp

Bu ve bunun gibi birçok hazır kural ekleyerek cihazlara özel bir ekosistem oluşturabilirsiniz.

İnternet > bağlantı politikaları > kural ekle seçeneğine tıklayıp bir politika oluşturuyoruz.

1742753525003.webp

Oluşturduğumuz bağlantı politikasının sağındaki tablodan DSL hattımızı işaretliyoruz.
Bantgenişliği kontrölü seçeneğindeki kalem işaretine tıklayıp istediğimiz ayarları yapıyoruz.

1742753602903.webp

1742753719704.webp

Tüm nesneleri göster seçeneğini seçiyoruz ve istediğimiz cihazları sürükle bırak yaparak oluşturduğumuz kurala ekliyoruz.

1742753809459.webp

1742754260613.webp

Bu ve bunun gibi birçok hazır kural ekleyerek cihazlara özel bir ekosistem oluşturabilirsiniz.

Son düzenleme:
Çözüm

Eki Görüntüle 134812

Eki Görüntüle 134814

Eki Görüntüle 134815

Eki Görüntüle 134816

Eki Görüntüle 134817

Cevabın için ve açıklayıcı anlatımın için çok teşekkür ederim. Yaptım ve sonuç :

Wi-Fi

WhatsApp Görsel 2025-03-23 saat 21.42.01_944b9d5d.webp

LAN bağlantısı :

Ekran görüntüsü 2025-03-23 214235.webp

Çok teşekkürler..