Keenetic Hopper KN-3811 vs TP-Link Archer BE230

yigitcicekci

Uzman
TurkNet 1 Gbps internet kullanıyorum Türk Telekom altyapısı kullanıyorum. ZTE H3600 V9 modem verdiler ancak kapsama alanı aşırı zayıf, 1 oda geçtiğimde bile 100-200 Mbps kadar düşüyor hızlar. Bu 2 router arasında çok kaldım. TP-Link Wi-Fi 7 olması çok cezbediyor. Ama, Keenetic kalitesi de tartışılmaz çoğu yerde. Önerilerinize açığım. Sizce hangi model daha mantıklı?

Hopper.

Hatta ekstra LAN portlarına gerek yoksa daha geleceğe hazır olmak için Challenger KN-3910. İki tane 2.5G portu var.

BE230 gerçek WiFi 7 değil. 320MHz yok, 6 GHz yok. Çoğu spec özellikleri yok. Başlangıç segment ürünü.

Evet Challanger fiyat olarak daha da uygun o da güzel ürünmüş teşekkürler yorum için. Kapsama alanı hakkında bilginiz var mı bu ürün için?

Evet Challanger fiyat olarak daha da uygun o da güzel ürünmüş teşekkürler yorum için. Kapsama alanı hakkında bilginiz var mı bu ürün için?
Hopper, Challenger, Hero hepsi aynı ürün. İşlemci, çekim alanı vs. Challenger en mantıklısı bunların içinde.

BE230'dan daha fazla çekim alanı olur.

Keenetic çok iyi bir marka. Aktif olarak güncelleniyor. OpenWRT tabanlı. TP-Link'in yapamadığı bir sürü şeyi yapabiliyor. Firma da çok ilgili, maillere hemen cevap veriyorlar.

Hopper, Challenger, Hero hepsi aynı ürün. İşlemci, çekim alanı vs. Challenger en mantıklısı bunların içinde.

BE230'dan daha fazla çekim alanı olur.

Hopper ve Hero modeli arasında çekim farkı var hocam 2 modeli de kullandım hopper çok kaliteli çekim alında fark ediyor.

Hopper ve Hero modeli arasında çekim farkı var hocam 2 modeli de kullandım hopper çok kaliteli çekim alında fark ediyor.
Alınmayın hocam ama size muhtemelen öyle geliyordur. Ya da komşu kanal çakışması, yoğunluk vb ile öyle hissetmişsinizdir.

Üç cihazında anten konfigurasyonu ve dBi'sı aynı. İşlemcileri de aynı. Yani böyle bir şey mümkün değil.

Sadece bağlantı diagramları farklı ve ekstra özellikleri var. Örnek, Hero:

3 adet ekstra LAN portu (switch chip kullanılıyor), SFP portu, USB portları, mod değiştirme butonları, vs.

Challenger'daki iki tane 2.5G portu direkt SGMII0 ve SGMII1 üzerinden işlemciye bağlı mesela. Hero gibi değil.

Diğer her şey üç cihazda da aynı.

Yok hocam hissetme meselesi değil yani kendim deneyimledim Hero ile hopper aynı yerdeyken Hero hem çekmiyor çekse bile hız düşük geliyordu. Kanal frekans aynı ben 2.4 de 1. kanalı 5GHz de 36. kanalı kullanırım hep.

BE230 al geç hocam aradaki fiyat farkına değmez hiç bir şekilde, Kapsama alanı olarak çok iyi ürünler hem BE400 hemde Mesh için BE230 var, Çok fazla detaylara girerim her şeyi kurcalarım diyorsan Keenetic daha iyi olur Hero DSL kullanıcısıydım öncesinde.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…