yerliplaka07 9

Gelişen
Merhaba arkadaşlar. İnternetim TTNET fiber 500 Mbit. IPTV'yi Box'tan izliyorum. Ne zaman ki IPTV'yi açsam, kısa süre sonra evin interneti kopuyor ve geri gelmesi 5-10 dakika sürüyor.
IPTV kullanmadığım zamanlar kesinlikle internet kopmuyor. Defalarca denedim, sadece IPTV'yi açtığımda kısa sürede internet kopuyor. Modem Telekom'un verdiği TP-Link Archer C5v.

Maalesef olmadı hocam. Acaba internete ana modeme değil de alt katta mecbur bağlandığım ZTE: H3601P ağ genişletici cihazdan bağlandığım için mi kopuyor. Ağ genişletici cihaz yaklaşık 200 Mbit hız veriyor.

Sen dediğim DNS'leri ana modemine de gir, H3601P'de DNS giriliyorsa ona da gir, öyle dene. IPTV'leri genel olarak engelliyorlar, ben modeme DNS girerek çözdüm.

Sen dediğim DNS'leri ana modemine de gir, H3601P'de DNS giriliyorsa ona da gir, öyle dene. IPTV'leri genel olarak engelliyorlar, ben modeme DNS girerek çözdüm.
Modemde dns girilecek yer tam olarak neresi. Çün sadece DHCP - LAN yerinde dsn yeri gördüm ve girdim değerleri ama ben Kablosuz kullandığım için LAN bölümüne girdiğim dns işe yarar mı ki ? Ağ genişletici cihazda dns yeri yok iğce baktım.

Dosya Ekleri

• Ekran Resmi 2026-08-13 15.35.14.webp
    Ekran Resmi 2026-08-13 15.35.14.webp
    199,7 KB · Görüntüleme: 3
Modemde dns girilecek yer tam olarak neresi. Çün sadece DHCP - LAN yerinde dsn yeri gördüm ve girdim değerleri ama ben Kablosuz kullandığım için LAN bölümüne girdiğim dns işe yarar mı ki ? Ağ genişletici cihazda dns yeri yok iğce baktım.
Evet doğru yer eğer yıne olmuyorsa Iptv satıcısıyla iletışime geçıp sorununuzu anlatın onların daha önce bu konuda aldıkları gerı bıldırımler veya çözumlerı olabilir.

Evet doğru yer eğer yıne olmuyorsa Iptv satıcısıyla iletışime geçıp sorununuzu anlatın onların daha önce bu konuda aldıkları gerı bıldırımler veya çözumlerı olabilir.
Modem ekran görüntüsü attığım yerde birincil dns yine 192.168.1.1 mi olacak yoksa 1 dns- 8.8.8.8 2 dns - 8.8.4.4 mü olacak ?