Keenetic Hopper modeme AdGuard DNS nasıl eklenir?

mstfhll

Gelişen
Arkadaşlar merhaba,

Burada ki arkadaşların da tavsiyesiyle Keenetic modem aldım. 1 haftadır kullanıyorum ve ciddi anlamda fark yarattı diyebilirim. Ben de daha çok şımarıp bir de modemden reklamları engelleyeyim dedim ve gittim AdGuard DNS satın aldım, ancak bunu modemime ekleyemedim. AdGuard'un sitesinde yönlendirme var ancak tam karşılığını modem arayüzümde bulamıyorum. O yüzden bilenlere sormak istedim.

Modemimi router olarak kullanmaktayım. Bilen abilerden kardeşlerden destek bekliyorum.

Son düzenleyen: Moderatör:
Arkadaşlar merhaba,

Burada ki arkadaşların da tavsiyesiyle Keenetic modem aldım. 1 haftadır kullanıyorum ve ciddi anlamda fark yarattı diyebilirim. Ben de daha çok şımarıp bir de modemden reklamları engelleyeyim dedim ve gittim AdGuard DNS satın aldım, ancak bunu modemime ekleyemedim. AdGuard'un sitesinde yönlendirme var ancak tam karşılığını modem arayüzümde bulamıyorum. O yüzden bilenlere sormak istedim.

Modemimi router olarak kullanmaktayım. Bilen abilerden kardeşlerden destek bekliyorum.
Keenetic Hopper modemine AdGuard DNS’i eklemek için aşağıdaki adımları takip edebilirsin:

1. Modem Arayüzüne Giriş Yap:
- Tarayıcını aç ve adres çubuğuna 192.168.1.1 yaz (bu, genellikle Keenetic modemlerin varsayılan IP’sidir).
- Kullanıcı adını ve şifresini girerek oturum aç.

2. Ağ Ayarlarına Git:
- Ana menüden "Ağ" veya "Internet" sekmesine tıkla.

3. DNS Ayarlarını Bul:
- "WAN" veya "DNS" ayarlarını bul. Bu bölüm genellikle internet bağlantı ayarlarının içinde yer alır.

4. DNS Sunucularını Değiştir:
- “DNS Sunucu” alanında, otomatik olarak atanmış DNS sunucuları yerine AdGuard DNS sunucularını ekle.
- AdGuard için önerilen DNS IP’leri genellikle aşağıdaki gibidir:
- BirinciDNS: 94.140.14.14
- İkinciDNS: 94.140.15.15

5. Ayarları Kaydet:
- Girdiğin DNS adreslerini onayladıktan sonra, sayfanın altında bulunan "Kaydet" veya "Uygula" butonuna tıkla.

6. Modemi Yeniden Başlat:
- Yaptığın değişikliklerin etkili olması için modemini yeniden başlat.

7. Test Et:
- Tarayıcını aç ve bir web sayfasını ziyaret et. Reklamların engellendiğini kontrol et.

Bu adımları takip ederek Keenetic Hopper modemine AdGuard DNS'i başarıyla ekleyebilirsin. Eğer sorun yaşarsan, lütfen ilgili hata mesajlarını veya sorunları belirt ki yardımcı olabileyim.

Denemedim ama şu yöntem ile uygulanıyor gibi duruyor. İnternet güvenliğinde oluşturduğunuz profili de cihaz özel atayabiliyorsunuz.

2025-06-08_16-07.webp

2025-06-08_16-06.webp

2025-06-08_16-08.webp

Ayarları modemin geneline değil de kendi cihazlarınıza uygulamanızı öneririm. AdGuard veya Next DNS gibi hizmetler çok fazla soruna yol açabiliyor. Bu tarz durumlarda evdeki aile üyeleri basit kullanımda sorun yaşarsa, aklına bu yapılandırmanın sorun oluşturduğu gelmeyebilir. Banka uygulamalarının doğrulamaları vb. bozma ihtimali var. AdGuard bu yüzden pek sevdiğim söylenemez, ben halen eski usul tarayıcı ayarları ve uzantı üzerinden reklam engelliyorum.

Yeni konular

Yeni mesajlar

Geri
Yukarı Alt