Keenetic Hopper router'a VPN ile uzaktan bağlanıldığında hız düşüyor

Makaleler
1
Merhaba, evimde GigaFiber internet ile Keenetic Hopper AX3000 router kullanıyorum. Hızım 940/940 Mbps olarak geliyor. İçinde IKEv2/IPsec VPN sunucu kurulu.
Ben de şu an yine GigaFiber olan yan mahalledeki bir evdeyim. Burada da hız 940/940 Mbps olarak geliyor.
Fakat buradan VPN açıp evime bağlandığım zaman hızım 200-250 arasına düşüyor. Sanırım Keenetic Hopper AX3000 üzerinden geçen bu kadar ağır bir veri trafiği kaldıramıyor diye düşünüyorum. En azından 450-500 falan gelmesi lazımdı ama sanki. Sizin yorumlarınız nedir?

Son düzenleyen: Moderatör:
Evin ağı destekliyorda mobil ağ onu destekliyor mu bakalım.

VPN kapatınca 900 çıkıyor sonuç, ağım o hızı destekliyor.

Hocam siz başka bir internet veya mobil internet sağlayıcıdan kendi evdeki ağınıza bağlanmaya çalışmıyor musunuz? Ben mi yanlış anladım.

Hocam siz başka bir internet veya mobil internet sağlayıcıdan kendi evdeki ağınıza bağlanmaya çalışmıyor musunuz? Ben mi yanlış anladım.
Yanlış anladınız, ben GigaFiber olan VPN sunucuya yine GigaFiber olan başka bir evden bağlanıyorum. Her iki yerdeki internet de Gigabit simetrik.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…