Keenetic modem ile (KN 2112) GigaFiber bağlantısı nasıl kurulur?

ersENes

Başarılı
Yer
Sultangazi
Arkadaşlar merhaba. Şu an TurkNet GigaFiber için modem getirdi kurulumunu şu an yapıyorlar. Benim merak ettiğim şu: Bende Keenetic KN 2112 modeli olan bir modem var. GigaFiber için bunu kullanmak istediğimde arkadaşlar nasıl bağlanacağını modemin nasıl kurulacağını bilemedi. Kendi imkanlarımla ben Keenetic modemi kurmak istiyorum ama hiçbir bilgim fikrim yok, çok amatörüm. Bana yardımcı olabilir misiniz? Keenetic modemime nasıl GigaFiber internet bağlantısı kurabilirim?

Kablolu menüsünden PPP menüsüne k.adı ve şifrenizi gireceksiniz. + VLAN ID girmelisiniz.
IPv4 ve IPv6 seçenekleri kapalı olmalı.
ONT'den gelen ethernet kablosu da WAN olarak seçtiğiniz porta takılı olmalı.

Elinizdeki DSL modelinin arkasındaki portlar Gigabit değildir, 100 Mbps ile sınırlıdır.
TurkNet'in getirdiği modemi ana modem olarak kullanın. Elinizdeki Keenetic'i ise evin arka odalarında Wi-Fi çekmeyen yer varsa oraya kabloyla çekip Access Point moduna alarak kullanın. Böylece hem 1000 Mbps hızını ana modemden alırsınız hem de Keenetic ile ölü noktaları canlandırırsınız.

Kablolu menüsünden PPP menüsüne k.adı ve şifrenizi gireceksiniz. + VLAN ID girmelisiniz.
IPv4 ve IPv6 seçenekleri kapalı olmalı.
ONT'den gelen ethernet kablosu da WAN olarak seçtiğiniz porta takılı olmalı.
Hocalarım peki TurkNet modemi mi daha iyi elimde bulunan KN 2112 Keenetic mi daha iyi evimde tplink RE 315 modeli router var

Bence bu modemi önce deneyin, memnun kalmazsanız TurkNet'in verdiğine geçersiniz. Modemi kablosuz roter moduna al, sonra ONT'den bağlantı çek WAN portuna ve PPPoE ile bağlantı kur.

Son düzenleme:
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…