Çözüldü Keenetic Omni DSL SNR Margin ve DNS ayarı nasıl yapılır?

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.

mauroicardi9

Uzman
7.8 dB yazan kısmın en az 9-10 olmasını istiyorum. 2. fotodaki kısımdan nasıl bir ayar yapmam gerekiyor? Direkt 10 dB seçsem olur mu? Bir de 3. fotodaki "DNS Sunucuları" kısmında 8.8.8.8 ve GIBIRNet'in kendi DNS'si yazıyor, bunu 1.1.1.1 olarak değiştirebilir miyim? Sanırım ISS tarafından atanan 2. DNS bazı sitelere girmeyi engelliyormuş. Bir ara tarayıcı üzerinden Outlook'a ve Microsoft sitelerine giriş yapamıyordum. Bu arada modemin içerik filtreleme kısmından Cloudflare Filtresiz ayarını seçmiştim.

Son düzenleyen: Moderatör:
Çözüm

DSL teknolojisini VDSL seçin SNR margin ayarını 10dB yapın. Daha sonra DSL içinden PPPoE gelişmiş ayarlarından DNS 1 1.1.1.1 DNS 2 1.0.0.1 yapın ve ISS'den gelen dnsv4ü yoksay işaretleyip kaydedin.

DSL teknolojisini VDSL seçin SNR margin ayarını 10dB yapın. Daha sonra DSL içinden PPPoE gelişmiş ayarlarından DNS 1 1.1.1.1 DNS 2 1.0.0.1 yapın ve ISS'den gelen dnsv4ü yoksay işaretleyip kaydedin.

Çözüm
Hocam bu PPPoE DNS degistirmek ve ISS yok saymak tam olarak ne ise yariyor? Bende keenetic modem kullaniyorum. Biraz dengesizlik var internette. Belki bir faydasi olur bana da.

Hocam bu PPPoE DNS degistirmek ve ISS yok saymak tam olarak ne ise yariyor? Bende Keenetic modem kullanıyorum. Biraz dengesizlik var internette. Belki bir faydasi olur bana da.

ISS'den gelen DNS'ler yerine sizin girdiğiniz dnsleri kullanıyor.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…