Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.

vinisal

Uzman
Ben 1000 Mbps internet kullanıyorum. Modemden ayrı ONT diye bir cihaz var. Turkcell'in verdiği modem ZyXEL 3501 T0 modeli ve çok kötü. O yüzden Keenetic Hopper 3811 modelini aldım. VLAN ID kısmına 35 yazdım, WAN MAC adresi, LAN MAC adresi -1 +1 yaparak da denedim. PPPoE kullanıcı şifresini direkt modemden çekerek aldım. ONT'yi takıp çıkardım, Keenetic'i takıp çıkardım. Her şeye rağmen bir türlü internete bağlanamadım. Bunun sebebi nedir? Ben direkt modem yerine kullanmak istedim router'ı ama hala bağlanmıyor internete. Nasıl çözebilirim?

Çözüm
Merhaba hocam, Turkcell'in verdiği modemdeki MAC adresini klonlamanız lazım ve VLAN ID kısmını boş dener misiniz?

1775019998074.gif

Ben de aktif olarak Sansüronline kullanıyorum ve internete bağlanmak için bana verilen HG255s Router'ın MAC adresini klonladım ve VLAN ID girmedim, sadece TV+ için VLAN ID gerekiyor, o da 103.

1. Turkcell'in verdiği modem/router'daki MAC adresini klonla.
  2. VLAN ID kısmını boş bırak.
  3. TV+ kullanıyor musun?
TV+ kullanmıyorsan köşede duruyorsa onu ayarlamakla uğraşmana gerek yok.

Tamam, ben internet VLAN ID'yi boş bırakayım, bir de öyle deneyeyim.

TV+ kullanmıyorsan köşede duruyorsa onu ayarlamakla uğraşmana gerek yok.

PPPoE kullanıcı adı ve şifreyi girip VLAN olmadan diye devam ettim, MAC adresini de klonladım ve internete bağlandı, sağ olun hocam.

Son düzenleyen: Moderatör: