Keenetic router'da Wi-Fi hızı 1000 Mbps bağlantıya rağmen 300 Mbps'yi geçmiyor

emo16

Becerikli
Hocalarım selam,

İlk defa büyük bir hevesle Keenetic router aldım. Cihaz sıfır, kapalı kutu olarak Amazon’dan geldi, bir sorun yok.

Sorun şu: ZTE H3600 ana modemden odama CAT6 kablo çektim. Laptop üzerinden yaptığım testlerde 900-1000 Mbps hız alabiliyorum, bir problem yok. Kendimce bir Switch alayım dedim, hem PC’ye kablo çekerim hem de router’a bağlantı sağlarım diye düşündüm. Önce 1 Gbps destekli bir Switch aldım, sonra Keenetic router’ı ekledim.

İki farklı bağlantı yöntemi denedim:
  1. Ana modemdeki CAT6 kabloyu doğrudan Keenetic’in 0 (mavi) portuna bağlayarak router’ı kablolu dağıtıcı gibi kullanmak.
  2. Aynı hattı önce Switch’e, oradan hem PC’ye hem Keenetic’e dağıtmak.
Her iki yöntemde de router’a gelen kablolu hızda sorun yok. Yani 1000 Mbps router’a ulaşıyor. Ancak Wi-Fi tarafında büyük düşüş yaşıyorum. Telefonda Wi-Fi 6 desteği olmasına rağmen hız testlerinde 250-300 Mbps değerlerini geçemiyorum.

Keenetic router’ı ilk kez kullanıyorum, arayüzü oldukça detaylı. Bir yerlerde yanlış bir ayar mı yapıyorum bilmiyorum. Bu konuda Keenetic’i iyi bilen birisinden yardım almak istiyorum çünkü şu an oldukça hayal kırıklığı yaşıyorum.

Bildiğim kadarıyla Keenetic’te 0 portu (mavi) WAN portu olarak çalışıyor. Yani doğrudan ONT’den gelen CAT6 kablo bu porta bağlanarak router ana modem gibi çalışabiliyor. Diğer portlar ise LAN/Switch görevi görüyor. 0 portuna gelen hızda bir problem yok ama Wi-Fi performansı oldukça düşük. Bu durumu nasıl çözebilirim?

Ekran görüntüsü 2025-05-17 203713.webp

Son düzenleyen: Moderatör:
Ayarlarda bir hata yapmışsınızdır, ben aynı cihaz ile kablosuz olarak 900 Mbps alıyorum Wifi 6 ile.
Hocam 3 kere reset attım eğer vaktıniz var ise bir bakar mısınız uzaktan bağlantı kurup deliricem cidden

Ayarlarda bir hata yapmışsınızdır, ben aynı cihaz ile kablosuz olarak 900 Mbps alıyorum Wifi 6 ile.
Yaptığım ayarlar şunlar kanal ayarı vs basit şeyler diğer şeyler otomatik ne ile geliyorsa o

Ancak Wi-Fi tarafında büyük düşüş yaşıyorum. Telefonda Wi-Fi 6 desteği olmasına rağmen hız testlerinde 250-300 Mbps değerlerini geçemiyorum.
2.4Ghz ile 5 Ghz yayın adları aynı geliyor ilk kurulumda en azından ben kururken öyle olmuştu. ( Bende geçen hafta Challenger modelini aldım. ) Kısacası aynı addan yayım yaptığından wifi üzerinde 2.4 Ghz’den bağlı olup olmadığınızı bi kontrol edin derim.

Sizdeki yeni Hopper mi? Eski Hopper mı?
Eski hopper hocam ax1800 olan.Ama wifi dağıtımda max 300 -500 arası vermesi çok saçma ben sonuçta cihaza kablolu dağıtım ile giriş sağlamış full hız gelmesi gerekirken cihaz almıyor gibi bişey.Hocam sizde de eğer benim gibi kablolu uzatma kullanıyorsanız port olarak mavi olan mı kullanıyorsunuz

2.4Ghz ile 5 Ghz yayın adları aynı geliyor ilk kurulumda en azından ben kururken öyle olmuştu. ( Bende geçen hafta Challenger modelini aldım. ) Kısacası aynı addan yayım yaptığından wifi üzerinde 2.4 Ghz’den bağlı olup olmadığınızı bi kontrol edin derim.
Onu da denedim malesef durum çok saçma şekilde aynı

Eski hopper hocam ax1800 olan.Ama wifi dağıtımda max 300 -500 arası vermesi çok saçma ben sonuçta cihaza kablolu dağıtım ile giriş sağlamış full hız gelmesi gerekirken cihaz almıyor gibi bişey.Hocam sizde de eğer benim gibi kablolu uzatma kullanıyorsanız port olarak mavi olan mı kullanıyorsunuz

Onu da denedim maalesef durum çok saçma şekilde aynı
Eski seriyse tüm hızı alamamanız bence normal. Teorik hızın tamamını veremiyor cihazlar zaten. Wifi ayarlarında Sinyal gücü 100 ve maksimum iletim açıksa pek de yapacak bir şey benim aklıma gelmiyor.

Eski seriyse tüm hızı alamamanız bence normal. Teorik hızın tamamını veremiyor cihazlar zaten. Wi-Fi ayarlarında Sinyal gücü 100 ve maksimum iletim açıksa pek de yapacak bir şey benim aklıma gelmiyor.

Tüm seçenekler ve ayarlarıma rağmen Max 750 alabiliyorum. Hayır hocam vermek zorunda modem gibidir routerlar WAN girişi varsa eğer. Örnek Huawei AX3 router vardı bunu almadan önce 4 yıl geçmş hemen hemen o verebiliyorken bu cihazın ne sorunu var ham hızı vermede sorun yaşamakta onu çözemedim. Ben laptop da ham hız alırken modem niye Wi-Fi'de dağıtım yapamıyor 5GHz de.Bir sorun var ayarlarda ama bilgim yok firmayı aramak en doğrusu olucak bakalım.Burda bu markayı yıllardır kullanan fiber kullanıcıları vardır dedim fikir alırımda düzeltirim dedim umarım bir hocamız farkına varır da çözüm yazar valla yoruldum

Tüm seçenekler ve ayarlarıma rağmen Max 750 alabiliyorum. Hayır hocam vermek zorunda modem gibidir routerlar WAN girişi varsa eğer. Örnek Huawei AX3 router vardı bunu almadan önce 4 yıl geçmş hemen hemen o verebiliyorken bu cihazın ne sorunu var ham hızı vermede sorun yaşamakta onu çözemedim. Ben laptop da ham hız alırken modem niye Wi-Fi'de dağıtım yapamıyor 5GHz de.Bir sorun var ayarlarda ama bilgim yok firmayı aramak en doğrusu olucak bakalım.Burda bu markayı yıllardır kullanan fiber kullanıcıları vardır dedim fikir alırımda düzeltirim dedim umarım bir hocamız farkına varır da çözüm yazar valla yoruldum
AX3 dediğiniz router 5 Ghz üzerinde 2402 Mbps teorik olarak değere sahip. https://consumer.huawei.com/tr/routers/ax3/ Ama şuan aldığınız router 1201 Mbps teoride 5 Ghz üzerinde hız verebiliyor. https://keenetic.com.tr/tr/keenetic-hopper-dsl Teorideki hızları benim bildiğim kadarıyla cihazlar tamamen veremiyor, çevre etikileri etrafta başka çalışan cihazlar gibi sebeplerden ötürü. Yani AX3’deki gibi hızı alabilmek için yeni olan Hopper modeli (KN-3811) almanız lazım bence.

Yeni konular

Geri
Yukarı Alt