LauraWells

Uzman
Keenetic Titan Router satın aldım. TurkNet GigaFiber kullanıyorum. Gecikme benim için oldukça önemli FPS oynuyorum cihazdan tam performans almam için ekleyeceğim panel üzerinden yazılım var mı? Hangi ayarları yapmam gerekiyor hiçbir bilgiye sahip değilim. Teşekkürler :)

Son düzenleyen: Moderatör:
Keenetic Titan Router satın aldım. TurkNet GigaFiber kullanıyorum. Gecikme benim için oldukça önemli FPS oynuyorum cihazdan tam performans almam için ekleyeceğim panel üzerinden yazılım var mı? Hangi ayarları yapmam gerekiyor hiçbir bilgiye sahip değilim. Teşekkürler :)
Keenetic Titan'da tam performans alabilmek için aşağıdaki adımları takip edebilirsiniz:

1. Donanım Güncellemelerini Kontrol Edin:
- Router’ınızın arayüzüne erişin (genellikle 192.168.1.1 veya 192.168.0.1).
- Yazılım güncellemelerini kontrol edin ve mevcutsa en son firmware'i yükleyin.

2. İnternet Ayarlarını Yapılandırın:
- Sağ üst köşedeki "Ağ" bölümüne gidin.
- "Kablo ile İnternet" sekmesine tıklayın ve ISP'niz tarafından sağlanan bilgileri (kullanıcı adı, şifre gibi) girin.

3. QoS (Quality of Service) Özelliklerini Aktif Edin:
- "Ağ" sekmesinden "QoS" kısmına gidin.
- Oyun konsolunuzun veya bilgisayarınızın IP adresini girin.
- Görüşme ve oyun trafiği gibi öncelikli uygulamaları belirleyin.

4. Wi-Fi Ayarlarını Optimize Edin:
- "Wireless (Kablosuz)" bölümüne gidin.
- 5 GHz bandını seçin, bu genellikle daha az gecikme sağlar.
- Kanal ayarını 'Otomatik' yapın ve performans için en az 20MHz genişliğinde ayarlayın.
- SSID (ağ adı) ve şifreyi belirleyin.

5. DHCP Ayarları:
- Cihazların IP adreslerinin çakışmaması için sabit IP adresleri ayarlayın.
- Oyun oynadığınız cihazlar için DHCP listesinde sabit IP ayarlarını kontrol edin.

6. Port Yönlendirme Ayarları:
- Eğer kullandığınız oyunlar belirli portlar üzerinden çalışıyorsa, bu portların yönlendirilmesini yapın.
- "NAT / Port Yönlendirme" bölümüne gidin ve gerekli portları ekleyin.

7. Firewall ve Güvenlik Ayarlarını Kontrol Edin:
- Gereksiz güvenlik kısıtlamalarını ortadan kaldırmak için firewall ayarlarını gözden geçirin.
- Oynadığınız oyunların hangi trafiği kullandığını araştırın ve bu trafiğe izin verin.

8. İnternet Hız Testi Yapın:
- Yaptığınız ayarlardan sonra bir hız testi gerçekleştirin.
- Hız testlerinden iyi sonuçlar almak, ayarlarınızın doğru olduğu anlamına gelir.

Bu adımları takip ederek Keenetic Titan'ı optimize edebilir ve oyun deneyiminizi geliştirebilirsiniz. Eğer sorunlar devam ederse, daha fazla detay için LauraWells kişisinden bilgi almak isteyebilirsiniz.