Detaylar
Kim cevapladı?Glade
Üstün
- Makaleler
- 3
Modemle yapılabiliyor, sadece bilgisayarla yapacağınız depolama alanı bulut depolama sayılmaz. Modeme statik IP adresi alıp bir depolama sürücüsü (SSD, HDD) bağlayın ve ücretsiz bir DNS servisi (örn. Duck DNS) ile eşleyin. Sürücüyü modem ayarlarından FTP ayarlayın.
Bilgisayarınızdaki tarayıcıya ftp://xx.xx.xxx.xxx yazarak bağlanabilirsiniz.
Onun dışında eski kullanmadığınız bir PC'ye Duck DNS kurup alacağınız IP adresiyle aynı ağdaki farklı bir cihaz üzerinden ftp://xx.xx.xxx.xxx yazdığında aynı amaca ulaşabilirsin.
Bunlar Google One gibi bulut depolama servislerinden daha pahalıya mâl olur.
Bilgisayarınızdaki tarayıcıya ftp://xx.xx.xxx.xxx yazarak bağlanabilirsiniz.
Onun dışında eski kullanmadığınız bir PC'ye Duck DNS kurup alacağınız IP adresiyle aynı ağdaki farklı bir cihaz üzerinden ftp://xx.xx.xxx.xxx yazdığında aynı amaca ulaşabilirsin.
Bunlar Google One gibi bulut depolama servislerinden daha pahalıya mâl olur.
Raspberry Pi yok. Olur mu? Para harcamak istemiyorum.
Raspberry Pi yok. Olur mu? Para harcamak istemiyorum.
Dışarıya açacaksan statik IP alman daha iyi olacaktır.
Çok hevesliysen VPS kiralayabilirsin ovh veya hetznerden. Veya VPS ile uğraşmayıp direkt Hosting ile de rahat bir şekilde 80 veya 443 üzerinde barındırabilirsin. Yetkilendirmeyi de ona göre yapabilirsin.
Rehberde zaten Raspberry Pi ile yapmıyoruz. İzlemeyi düşündün mü?Raspberry Pi yok. Olur mu? Para harcamak istemiyorum.
Genel olarak bir ekleme yapmak isterim. Nextcloud çalıştırması zor olacak sistemler açısından Owncloud'un Infinite Scale adlı ürününü kendiniz barındırabilirsiniz. Hem çok daha az sistem kaynağı tüketir hem de kullanmayacağınız ek özellikleri içermez. Tam anlamıyla depolama ve buna uzaktan erişim isteğinizi karşılayan minimal bir çözüm. WSL ve Docker desteği de mevcuttur. Dolayısıyla ek bir sunucu veya cihaz almadan da kullanabilirsiniz. Sadece 7/24 aktiflik açısından size sorun yaratabilir.