Köroğlu

Uzman
Yer
Bolu
Millete bakıyorum Instagram'a bir fotoğraflar koyuyorlar açı maçı mükemmel. Kendime bakıyorum (sosyal medyaya koymuyorum) rezalet. Hayır biliyorum sorun tipimde değil fotoğrafı çekerken bir şeyi yanlış yapıyorum. Ne yapmam lazım.

Genelde kamera odak uzaklığı yüksek olan sensörlerle uzaktan çekim yapınca hem ortam hem kendin çok daha iyi çıkıyorsun. Ama kullanımları alanlarına göre çok fazla değişiyor. Genel olarak çekim yapacağın ortam/ları belirtirsen daha iyi bilen birisi yanıtlayabilir.

Cok da bir numarasi yok. Telefonu kendinize cok yakin tutmayin, alttan cekmeyin. Fazlasina gerek yok. PP'deki fotografi cekerken sadece bunlari yaptim mesela. Genelde de baska bir sey yaptigimi hatirlamiyorum.

Millete bakıyorum Instagram'a bir fotoğraflar koyuyorlar açı maçı mükemmel. Kendime bakıyorum (sosyal medyaya koymuyorum) rezalet. Hayır biliyorum sorun tipimde değil fotoğrafı çekerken bir şeyi yanlış yapıyorum. Ne yapmam lazım.
Öyle profil fotoğraflarıyla alakasız kimseler gördümki fotoshop'a lanet ettim :D Çok değişik uygulamalar çıkmış efekt yapanlar bilgisayarı bırakmış telefondan hallediyorlar.

Onun dışında netlik konusunda özellikle yüksek megapikselli çok kamerası olan telefonlarda var galiba öyle bir özellik. Odakladıktan sonra cam gibi çekiyorlar.

Cok da bir numarasi yok. Telefonu kendinize cok yakin tutmayin, alttan cekmeyin. Fazlasina gerek yok. PP'deki fotografi cekerken sadece bunlari yaptim mesela. Genelde de baska bir sey yaptigimi hatirlamiyorum.
Kendisi bu konunun piridir.

Telefonu yüzüne sokma, fotoğraf çekerken fotoğrafı kadrajda ortalamaya bak, ışık iyi olsun, yüzün gözükecekse de saçın başın düzgün olsun yeter. Çok da kasmaya gerek yok.

Öz çekim yapıyorsan dümdüz kameraya bakmak yerine çenen ve yan hatların hafiften gorunecek bir açı vermeye çalış. Daha sinematik bir şeyler çekmek istiyorsan arka kamerayı kullan ama detaylar cok artar, bu durumda Lightroom indirip sivilce ve lekeleri silebilirsin.

Işık bir kameranın oksijenidir unutma, ışığı iyi kullan. Mesela perdeden yüzüne vuran bir ışık mükemmel olur. Kimi zaman ters ışık da guzel durur ama sana doğru gelen güzel bir ışık gibisi olmaz, ama unutma ister ön ister arka kameradan da çekiyor olsan lensinin (eğer ön kamera ekrana gomuluyse de ekranin o hızasını sil) temiz olduğundan emin ol.

Birden fazla fotoğraf çekmekten korkma, bir fotoğrafın hoşuna gitme şansı artar. Herhangi birisi daha cok hoşuna gidebilir (ayni sahnede çekilmiş fotoğraflardan bahsediyorum). Telefonunun kılavuz çizgilerini her zaman açıkta kullan.

Özellikle gece fotoğraflarında gece modunu pek kullanma cok ağır işleme yapiyor ve ten rengini bozuyor. Renklerle cok oynandığını düşünüyorsan işleme oranını düşür. Lightroom'da fotoğrafla oynamaktan korkma. Bazı fotoğraflar öyle bir hale gelir ki eski halini hatirlamazsin.

Saçın biraz uzunsa anlını kapatan ve anlık acik şekilde farklı kareler cek yine selfie olarak hoşuna gideni sec. Dışarıda arkadaşlarının seni çekmesini istersen onlara biraz bir şeyler goster. Telefonu yamuk değil düz tutsunlar, seni ne cok uzağa ne cok yakına alsınlar. Eger optik zoom varsa ve portre istiyorsan portreni özellikle ortalamaya çalışsınlar. Normal cekinirken kılavuz çizgilerine göre hareket etsinler, ya çizginin ortasında ol ya da çizginin tam ustunde. Mesela sağında bir obje var, sen onun solundaki çizginin tam üstüne olursan estetik bir seyler çıkabilir.

Tüm vücudun görünmek zorunda değil, belinden ustu görünen fotoğraflar da çekil. Ya da tam tersi hoşuna giden bir yerde çekiniyorsan iki türlü de dene. Kısacası ayakların ve bacaklarin olmasın görselde. Diyelim cok guzel bir fotoğrafın oldu ama yamuk duruyor, Lightroom'da otomatik düzeltme ayarlayarak fotoğrafı kesinlikle duz hale getir. Aklıma şimdilik gelenler bunlar dostum.