sametkarakas

Yetkin
Dostlar selam, Kaspersky Premium kullanıcısıyım ve bilgisayarımda korsan yazılım kullanmıyorum. Herhangi bir durumda virüs yediğimi sanmıyorum ama bugün CMD açıldı ve kapandı. İşkillendim, taramada bir sorun görünmüyor ne olabilir?

Küçükken benim PC dede oluyordu merak edip babama sormuştum bana bilgisayar öyle yapınca kendini güçlendiriyor demişti :LOL: hocam bu arada neden olduğunu bence kimse bilmiyor.

Arkadaşlar cihazlarınızı bilinçli bir şekilde dikkatli olarak kullanıyor iseniz telaş etmenize gerek yok. Bunu büyük firmaların uygulamaları bile yapabiliyor.

Güvenli uygulamalar bunu bazen yapabiliyor. Maalesef "cmd /c veya cmd /k" gibi komutları arkaplanda çalıştırırken pencere gizlemeyi bilmeyen yazılımcılar var hâlen bu dünyada.
Bu açılan CMD programları, herhangi bir normal kullandığın uygulamanın da olabilir. Eğer şüphelendiğin bir dosya vs. çalıştırıp yüklemediysen bir sorun yoktur. Zaten bir virüs olsa, yüksek ihtimalle o CMD ekranını görmezsin; çünkü kullanıcıdan habersiz bir şekilde arka planda çalışmasını sağlayabilirler.