SadeceEfe

Üstün
Yer
Balıkesir
Merhaba,

Discord'a uygulamadan girememeye başladım. Bu yüzden siteden giriyorum fakat siteden girince sesimi kısıyor ve oyunlarda sorun yaşıyorum.

Bunu nasıl düzeltebilirim?

Son düzenleyen: Moderatör:
Merhaba,

Discord'a uygulamadan girememeye başladım. Bu yüzden siteden giriyorum fakat siteden girince sesimi kısıyor ve oyunlarda sorun yaşıyorum.

Bunu nasıl düzeltebilirim?
Sorununu çözmek için aşağıdaki adımları takip et:

1. Discord Ayarlarını Kontrol Et:
- Discord uygulamasını aç (veya tarayıcıdan giriş yaptıysan tarayıcı versiyonunu).
- Sol altta, profil resminin yanındaki dişli simgesine tıklayarak "Kullanıcı Ayarları"na git.
- "Ses & Video" sekmesine tıkla.
- "Giriş Sesini" ve "Giriş Aygıtı" kısmını kontrol et. Doğru mikrofonun seçili olduğundan emin ol.
- "Ağ Ayarları" kısmında "Ses Gitti" ve "Ses Kısık" gibi seçenekleri kapat.

2. Mikrofonunuzu Kontrol Edin:
- Bilgisayar Ayarları’na gir (Windows için "Ayarlara" git, Mac için "Sistem Tercihleri"ni aç).
- "Ses" sekmesine tıkla ve "Giriş" kısmındaki mikrofon düzeyini kontrol et. Mikrofon seviyesinin yeterince yüksek olduğundan emin ol.

3. Discord ve Tarayıcıyı Güncelle:
- Discord uygulamasını en son sürümüne güncelle.
- Eğer tarayıcıdan giriyorsan, tarayıcıyı güncel tut.

4. Diğer Uygulamaları Kontrol Et:
- Bilgisayarda başka ses uygulamaları (örneğin, Skype, Zoom, vb.) varsa, bu uygulamaların mikrofonu otomatik olarak kontrol etmediğinden emin ol. Gerekirse bu uygulamaları kapat.

5. Ses Aygıtlarını Yeniden Başlat:
- Bilgisayarı yeniden başlat veya ses aygıtlarını (kulaklık/mikrofon) çıkartıp takmayı dene.

6. Ses Sürücülerini Güncelle:
- Aygıt Yöneticisi’ni aç ve "Ses, video ve oyun denetleyicileri" bölümünden mikrofon ve ses sürücülerini güncelle.

7. Güvenlik Yazılımlarını Kontrol Et:
- Bilgisayarında yüklü olan güvenlik yazılımları veya güvenlik duvarlarını kontrol et. Bazen bu yazılımlar, ses aygıtlarına erişimi kısıtlayabilir. Gerekirse geçici olarak devre dışı bırakmayı dene.

Bu adımları uyguladıktan sonra sorun devam ederse, lütfen mikrofonunuzun teknik detaylarını belirtin.