Kendi müdahalemiz olmadan Google'dan kod gelmesi durumunda endişelenmeli miyiz?

rbsans

Çalışkan
Böyle bir mesajla karşılaştım. Maillerime baktim hiçbir şekilde hesaba giriş yapılmaya çalışılmamiş. Endişelenmeli miyim?

Oltalama olma ihtimali de var. Gönderen kısmında Google mı yazıyor direkt?

Son düzenleme:
Eskiden görmüştüm. Google bu şekilde kod atıyormuş ama bir zararı yok diye biliyorum. Siz yinede aktif cihazlarınızı kontrol edin. Son etkinlik/aktivite kontrol edin.

Oltalama olma ihtimali de var. Gönderen kısmında Google mı yazıyor direkt?

Google'nin kendisi ama Google yazmıyor, 10 basamaklı bir sayı yazıyor. Daha öncesinde bu numaradan Google bana doğrulama kodu atıyordu.

Son düzenleyen: Moderatör:
Bana da aynı şekilde kod geldi, çok önemli bir şey değildir. Oltalama olsa da link yok, random gibi kod yazıyor. Sıkıntı olmaz.

Böyle bir mesajla karşılaştım. Maillerime baktim hiçbir şekilde hesaba giriş yapılmaya çalışılmamiş. Endişelenmeli miyim?

Eki Görüntüle 180416
Hocam siz şifrenizi bence değiştirin. Çünkü telefondaysan zaten Google cihaz izini ister. Yani tek çare şifrenizi değiştirmek. Ama güçlü şifre koyun. Çünkü her türlü alabilirler. 2. yol 2 adımlı doğrulama yöntemi var. İsterseniz telefon numaranızı ekleyin bu sayede artık hesabınız fazla güçlü olacak. Tabii telefon numarınızı bilmezse giremez.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…