Milliyetlerin, milletlerin, milliyetçiliğin olmadığı;

Tüm dünyanın tek bir yer üzerinden yönetildiği, bizi yönetenlerin siyasetçi değil, 10 kişilik bir bilim insanı - senato grubu olduğu, tüm kaynakların ortak ve dünyayla barışçıl şekilde kullanıldığı bir tek dünya milleti.

Savaşlar yok, politika yok, adalet çok daha sıkı, tüm insanlığın amacı hem ruhsal, hem de toplumsal olarak bilim ışığında gelişip birlikte yaşadığı bir dünya.

Tabii maalesef ütopyanın bile ötesinde bu fikrim, yani fıtratımıza ve bu lanet sisteme asla uymayan, uymaması için de birçok elitin çabalayacağı türden bir ütopya.

Son düzenleme:
2. bir Atatürk'ün Türkiye topraklarına indiği ve yine 2. bir Kemalist devrimin yaşandığı bir ütopya hayal ediyorum. En çok düşünmeyi sevdiğim de devrim gerçekleşir gerçekleşmez uygulanacak ilk kararın ne olduğunu düşünmek oluyor genelde.

Sokakların güvenli olduğu, vergilerin makul düzeyde olduğu, adaletin(adalet sisteminin)herkese eşit muamele yaptığı, trafik cezası dahil olmak üzere tüm cezai işlemlerin kişilerin gelirlerine göre yazıldığı/uygulandığı gece 12'den sonra tüm yollarda hız sınırlarının kaldırıldığı, eğitim sisteminin öğrencilerin hayallerine ve amaçlarına uygun olduğu, özellikle fakir ailelerin kira, fatura ödemelerinin karşılandığı bir ütopyam var evet.

Herkesin birbirini tanıdığı güzel bir köy evi fakat konfordan feragat etmeden. Mutlu mesut yaşarım, arkadaşlarla toplanır içer gece eşimin yanına dönerim. Aslında güzel ve bilindik bir klasik bu fakat hayat bundan fazlası değil. Anlamsız ve bir o kadar da sıkıcı bir dünyada yaşıyoruz, şahsen ben güzel yemekler yiyip bu şekilde yaşamak isterim. Bu köyde bir Pers, bir Rus, bir Kazak, bir İngiliz, bir Cermen, bir Japon, bir Koreli, bir Çinli, bir İtalyan aile isterdim. Hepimizin rahatça konuştuğu ortak bir anadil ve diğer önemsiz ırkların olmadığı güzel bir cemiyetimiz de olurdu. Yaşar giderdik böyle. Bütün gün sohbet edip sinemadan konuşalım, kadınlar ise dizilerden söz etsin, mutlu mesut zorunlu çalışma olmadan yaşayıp gidelim. Deniz de olsun. Karadeniz Ege karışımı bir ortam oldu biraz fakat benim cennetim düşününce böyle bir yer.