Çözüldü Kernel Power 41 hatası nasıl çözülür?

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.

justberke

Çalışkan
Yaklasik 2 haftadir bu hatayi almaya başladım. En son olarak goruntum gitti, Discord'da arkadaslarimi ve arkadan oyunun sesini aliyordum fakat goruntum yoktu. Power tusundan PC'yi kapatip acinca monitor Hertz'ini degistirememeye başladım. Ekran karti kendini disabled hale getirmisti.

PSU'yu 16 dakika boyunca stres testine soktum ve bir problem yasanmadi. CMD uzerinden RAM'leri kontrol ettigimde de bir problem olmadigini soyledi.

Steam uzerinden 3D Max indirip ekran kartini da teste soktugumda bir problem gormedim. Napmam gerektigi konusunda hiçbir fikrim yok. Yardimci olabilir misiniz?

Son düzenleyen: Moderatör:
Çözüm
Su anda bilgisayarciya gidiyorum, sonuclari paylasacagim.

Overclock yaptıktan sonra aynı hataları alıyordum. Eğer overclock yaptıysanız, ayarları stok haline döndürün.
Overclock islerine hiç girismemistim GPU ve CPU tarafinda, sadece XMP acik halde.

Deneyip güncelleyeceğim.

Farkli bir PSU ile test edildi, aram oynandi ve oyundan atmadi, gorseldeki gibi OCCT testi de bir hata gostermedi. Simdilik cozum olarak yeni bir PSU olacagim.

PSU'mu yeni bir PSU ile degistirdikten sonra sorunum cozuldu, FurMark ve OCCT Power testleri normal degerler sunuyor. Eski PSU'dan garip kokular cikiyordu.
Sistem bilgileri nedir? Bu olaydan sonra ekran kartı kendini sürekli devre dışı hale mi getiriyor?

Bu tarz bir sorun yaşıyordum ve Regedit üzerinden bir dosya oluşturarak sorunumu çözdüm belki sana da yardımcı olabilir. Regedit'i açıp HKEY_LOCAL_MACHINE\SOFTWARE\Microsoft\Windows\Dwm konumuna giderek sağ tıklayıp yeni diyerek DWORD değeri oluşturup değerin ismini OverlayTestMode olarak değiştirip tabanını onaltılık seçip 5 yazman yeterli. Bundan sonra sistemini yeniden başlatmanı tavsiye ederim. Uyarı, bunu yapmak Windows'un "tam ekran optimizasyonu" özelliğinin bir kısmını bozabilir.

Son düzenleme:
Bu sorun genelde ekran kartı veya PSU kaynaklı. Detaylı sistem özelliklerinizi yazar mısınız?
Anakart: MSI B450M-A PRO MAX
Cpu: Ryzen 5 5600
Gpu: Sapphire Rx 6700 Pulse
Ram: 2x XPG Gammix D30 8GB 3000 mHz
SSD: Samsung 970 Evo Plus 500gb, Adata sata ssd 120GB
PSU: XTC Cougar 600W

Sabah bilgisayari windows uzerinden resetledim, ddu ile sifirdan driver kurulumu yapip diger butun driverlari tek tek en guncellerini kurdum, bios update yaptim. 2-3 saat Valorant oynadim ve her sey normal gorunuyordu. LoL clienti acip bir mac aram girdikten 2 dakika sonra tekrardan restart atti, oyunu tekrar acinca yine goruntum gitti ve ekran kartim kendini disable etti.

Anakart: MSI B450M-A PRO MAX
Cpu: Ryzen 5 5600
Gpu: Sapphire Rx 6700 Pulse
Ram: 2x XPG Gammix D30 8GB 3000 mHz
SSD: Samsung 970 Evo Plus 500gb, Adata sata ssd 120GB
PSU: XTC Cougar 600W

Sabah bilgisayari windows uzerinden resetledim, ddu ile sifirdan driver kurulumu yapip diger butun driverlari tek tek en guncellerini kurdum, bios update yaptim. 2-3 saat Valorant oynadim ve her sey normal gorunuyordu. LoL clienti acip bir mac aram girdikten 2 dakika sonra tekrardan restart atti, oyunu tekrar acinca yine goruntum gitti ve ekran kartim kendini disable etti.

Belirttiklerinizi denedikten sonra bilgisayar yeniden baslattim ve su anda GPU tekrardan aktif halde gorunuyor, VALORANT oynayarak deneyecegim.

2-3 saat sonrasinda sistem kendi kendine 7-8 kere restart atti mavi ekranla karisik bir sekilde. Mavi ekran kodu da EXCEPTION_ON_INVALID_STACK idi. En son beni guvenli modda baslatma seceneklerine yonlendirip manuel bir sekilde yeniden baslatmami istedi sistem.

Event Viewer'da da boyle bir error gorunmekte.

Bu da 10 dakikalik AIDA64 stres testi sonucum.

Bu da minidump dosyam.

Minidump

Son düzenleme:
Test edebilecegim baska bir ekran kartina sahip degilim maalesef. Ancak gun icerisinde lokal bilgisayarcimda deneyebilirim diye dusunuyorum.

Anlik olarak OCCT(son surum) power testinde bununla karsilasiyorum. Aydinlatabilir misiniz?

Guncelleme: Kasamda temperli cam bulunmuyor, elimle GPU kablosunun isinip isinmadigini kontrol ederken sistemde goruntum gitti fakat video sesleri calmaya devam ediyordu. Sorun kaynagi ne olabilir?

Son düzenleme:
Overclock yaptıktan sonra aynı hataları alıyordum. Eğer overclock yaptıysanız, ayarları stok haline döndürün.

Ekran kartında sorun olabilir, bir ihtimal de PSU'da. Konuyu ilk okuduğumda PSU şüpheli geliyordu ancak OCCT testinde hem 3D Adaptive GPU hatası vermiş, bilgisayarcıda farklı bir ekran kartı ve PSU ile deneyin mümkünse.

Su anda bilgisayarciya gidiyorum, sonuclari paylasacagim.

Overclock islerine hiç girismemistim GPU ve CPU tarafinda, sadece XMP acik halde.

Deneyip güncelleyeceğim.

Farkli bir PSU ile test edildi, aram oynandi ve oyundan atmadi, gorseldeki gibi OCCT testi de bir hata gostermedi. Simdilik cozum olarak yeni bir PSU olacagim.

PSU'mu yeni bir PSU ile degistirdikten sonra sorunum cozuldu, FurMark ve OCCT Power testleri normal degerler sunuyor. Eski PSU'dan garip kokular cikiyordu.

Dosya Ekleri

• IMG_2591.webp
    150,2 KB · Görüntüleme: 82
Son düzenleme:
Çözüm
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…