Kernel Security Check Failure (0x139) hatası

Yunus544

Uzman
  • Anakart:
  • İşlemci: i5-13420H
  • Ekran Kartı: RTX 4060 (laptop)
  • İşletim Sistemi: Windows 11

1.5 haftadır oyun oynarken bu hatayı alıyorum bir anda siyah ekran geliyor bilgisayar yeniden başlıyor sanırım bu hatayı Metin2 açıkken alıyorum bugün 20 saat açık bıraktım arkada her şey açıktı herhangi bir şey olmadı Metin2'yi açınca 30 dakika sonra siyah ekran aldım ama emin değilim Metin2'den olup olmadığına sadece bu hatayı alırken o açıktı hep yardımcı olursanız sevinirim çözemedim.

Minidump https://drive.google.com/file/d/1Eo0A1ynHqHvOUGJzcD55oRh3G0sObX3X/view?usp=sharing

DDU ile ekran kartı sürücüsünü kaldırın.
Bilgisayar yeniden başladıktan sonra eski sürüm NVIDIA sürücüsünü kurun:

Sorun 1.5 hafta önce başlamış, yani tam ekran kartı sürücüsünü güncelledikten sonra, 20 Ocak.
Eski sürücü neden kuruyorum? Diyecekseniz regedit ayarını deneyin, olmazsa eski sürüme dönün:
  1. Başlat
  2. regedit
  3. HKEY_LOCAL_MACHINE\SYSTEM\CurrentControlSet\Control\GraphicsDrivers
  4. Sağ tık - Yeni DWORD 32 bit değeri
  5. İsim: TdrDelay
  6. Değer : 10 (ondalık seçili olsun)
  7. Bilgisayarı yeniden başlatıp Metin2 açıp deneyin.

Son düzenleme:

Merhaba bu sorunu yaşadığımda bilgisayarıma format atmıştım. 3 gün önce her şey sıfır ve yeni sürücüler vs. az önce ise NVIDIA ekran kartımı devre dışı bırakmıştım ve ona rağmen yine KERNEL_SECURITY_CHECK_FAILURE (0x139) hatasını aldım sorun ekran kartında mıdır ki?

Az önce aldığım hatanın mini dumpu ekran kartı devre dışıyken. https://drive.google.com/file/d/1r9QFP0FjZXSn4TotW1lBCqCuUJjNLBmE/view?usp=sharing

Son düzenleyen: Moderatör:
Ekran kartını nasıl devre dışı bıraktınız?

DDU ile ekran kartı sürücüsünü kaldırıp tekrar yüklemeyi yapmadıysanız yapın.

Ayrıca bunu kurun:

Hiçbir değişiklik olmaması halinde Vanguard kaldırıp deneyin. Vanguard'ı daha sonra istediğiniz zaman tekrar yükleyebilirsiniz.

Aygıt yöneticisinden cihazı devre dışı bırak demiştim dediğiniz şeyin kurulumunu yapıyorum şimdi.

Ben de yeni aldığım laptopumda aynı sıkıntıyı yaşıyorum. Servise yolladım Metin2 oyununda sıkıntı var yeni bilgisayarlarda 13.14.nesil işlemcisi olan tüm bilgisayarlarda aynı sorun var deyip 2 yalandan test yapıp tarafıma sıkıntı yok diye geri yolladı. Yapay zeka ile bu konuyu konuşuyorum. Bu hata kesinlikle oyun hatası değil bilgisayarın anakartında ya da RAM'inde iletişimsel sıkıntının olduğunu gösterir diyor. Metin2'de vermesinin sebebi şu. Metin2 ekran kartını ve işlemciyi aynı anda kullanıyormuş. Yani şöyle anlatayım sistemi bir anda %10'a düşürüp bir anda %50 yapıp sürekli dalgalanma ile ilerlediği için sistem kararsız kalıp reset atıyormuş. Hiçbir test programı da bu dalgalanma aralıklarıyla test yapmıyor. En yüksek, en zorlayıcı testleri yapıyor servis de bende o kopma anını test anında yakalayamıyoruz. OCCT. Prime95 gibi test araçlarında birçok test yaptım durdur başlat yaptım fakat hata vermedi. Ama yapay zekaya göre hiçbir oyun kernel hatası verip bilgisayara reset attırmaz. Benim kanımca da bu yazılımsal bir sıkıntı değil. Çünkü tertemiz Windows kurmama ragmen sıkıntı hala devam ediyor. Tüketici hakem heyetine başvuru yaptım. Bakalım sonuç ne olacak. İlk başta sıkıntı Metin2 oynarken de sadece 3 saniyelik ekran kararması idi. Ardından resetler başladı. Yarın başka oyunda ya da programda bunu yapmayacağının garantisi de yok sanırm.

1 ay önce aldığım notebookta Metin2 oynarken aynı sorunları bende yaşıyorum. 3 defa temiz format atmama rağmen sorun bir türlü giderilmedi. İade talebinde bulundum bakalım ne olacak.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…