Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.
Çözüm
  • Anakart: B550 A-PRO BIOS v7C56vAJ
  • İşlemci: AMD Ryzen 5700X
  • Ekran Kartı: MSI Gaming X GTX 1660 Ti
  • İşletim Sistemi: Windows 11 26100.4061
  • RAM: Crucial Ballistix (2x8) 16 GB 3600MHz CL16

XMP kapalı bir şekilde MSI anakartımın Memory Try It modunda 3600MHz CL16 olarak kullanıyorum.

KERNEL_MODE_HEAP_CORRUPTION mavi ekran hatası genellikle bellek yönetimi ile ilgili bir sorunu işaret eder. Aşağıdaki adımları izleyerek sorunu çözmeyi deneyebilirsiniz:

1. RAM'leri kontrol et:
- RAM'lerinizi BIOS'ta doğru bir şekilde tanımlandığından emin olun.
- XMP ile RAM ayarlarını kontrol edin. XMP'yi açarak bellek profinizi yükleyin.

2. Bellek Testi Yap:
- "Windows Bellek Tanılama" aracını kullanarak RAM'inizde bir hata olup olmadığını kontrol edin.
- Başlat menüsüne sağ tıklayın ve "Windows Bellek Tanılama" yazarak aracı çalıştırın. Bilgisayarınızı yeniden başlatacak ve testi yapacaktır.

3. Sürücü Güncellemeleri:
- Donanım bileşenlerinizin (grafik kartı, ağ kartı, vb.) en son sürücülerine sahip olduğunuzdan emin olun.
- MSI ve diğer donanım üreticilerinin web sitelerinden sürücülerini indirin ve güncelleyin.

4. Windows Güncellemeleri:
- Windows'un en son güncellemelerini aldığınızdan emin olun.
- "Ayarlar" -> "Güncelleştirme ve Güvenlik" menüsünden güncellemeleri kontrol edin.

5. Aşırı Isınma Kontrolü:
- İşlemcinizin ve ekran kartınızın sıcaklıklarını kontrol edin. Aşırı ısınma bu tür hatalara neden olabilir.

6. Güç Ayarları:
- BIOS ayarlarınızı kontrol edin. Güç yönetim seçeneklerini ve voltaj ayarlarını gözden geçirin. Standart ayarlarına döndürmeyi deneyin.

7. Donanım Testi:
- RAM’lerinizi teker teker kullanarak hangi çubuğun soruna neden olduğunu belirleyin.
- Başka bir bilgisayarda test edebiliyorsanız, RAM’lerinizi orada kontrol edin.

8. Sıfırlama veya Yeniden Yükleme:
- Eğer yukarıdaki adımlar işe yaramazsa, Windows’u sıfırlamayı veya temiz bir kurulum yapmayı düşünebilirsiniz.

Bu adımları takip ederek probleminizi çözmeyi deneyebilirsiniz. Eğer sorun devam ederse daha fazla bilgi veya destek almak için kişiye daha detaylı bilgi isteyebilirsiniz.
  • Anakart: B550 A-PRO BIOS v7C56vAJ
  • İşlemci: AMD Ryzen 5700X
  • Ekran Kartı: MSI Gaming X GTX 1660 Ti
  • İşletim Sistemi: Windows 11 26100.4061
  • RAM: Crucial Ballistix (2x8) 16 GB 3600MHz CL16

XMP kapalı bir şekilde MSI anakartımın Memory Try It modunda 3600MHz CL16 olarak kullanıyorum.

KERNEL_MODE_HEAP_CORRUPTION mavi ekran hatası genellikle bellek yönetimi ile ilgili bir sorunu işaret eder. Aşağıdaki adımları izleyerek sorunu çözmeyi deneyebilirsiniz:

1. RAM'leri kontrol et:
- RAM'lerinizi BIOS'ta doğru bir şekilde tanımlandığından emin olun.
- XMP ile RAM ayarlarını kontrol edin. XMP'yi açarak bellek profinizi yükleyin.

2. Bellek Testi Yap:
- "Windows Bellek Tanılama" aracını kullanarak RAM'inizde bir hata olup olmadığını kontrol edin.
- Başlat menüsüne sağ tıklayın ve "Windows Bellek Tanılama" yazarak aracı çalıştırın. Bilgisayarınızı yeniden başlatacak ve testi yapacaktır.

3. Sürücü Güncellemeleri:
- Donanım bileşenlerinizin (grafik kartı, ağ kartı, vb.) en son sürücülerine sahip olduğunuzdan emin olun.
- MSI ve diğer donanım üreticilerinin web sitelerinden sürücülerini indirin ve güncelleyin.

4. Windows Güncellemeleri:
- Windows'un en son güncellemelerini aldığınızdan emin olun.
- "Ayarlar" -> "Güncelleştirme ve Güvenlik" menüsünden güncellemeleri kontrol edin.

5. Aşırı Isınma Kontrolü:
- İşlemcinizin ve ekran kartınızın sıcaklıklarını kontrol edin. Aşırı ısınma bu tür hatalara neden olabilir.

6. Güç Ayarları:
- BIOS ayarlarınızı kontrol edin. Güç yönetim seçeneklerini ve voltaj ayarlarını gözden geçirin. Standart ayarlarına döndürmeyi deneyin.

7. Donanım Testi:
- RAM’lerinizi teker teker kullanarak hangi çubuğun soruna neden olduğunu belirleyin.
- Başka bir bilgisayarda test edebiliyorsanız, RAM’lerinizi orada kontrol edin.

8. Sıfırlama veya Yeniden Yükleme:
- Eğer yukarıdaki adımlar işe yaramazsa, Windows’u sıfırlamayı veya temiz bir kurulum yapmayı düşünebilirsiniz.

Bu adımları takip ederek probleminizi çözmeyi deneyebilirsiniz. Eğer sorun devam ederse daha fazla bilgi veya destek almak için kişiye daha detaylı bilgi isteyebilirsiniz.

Çözüm