Baletty

Uzman
TTNET internetimiz 6 Ağustos'ta kesildi, online işlemlere baktığımda "bölgenizde arıza var, ekipler çalışıyor" tarzı bir yazı vardı, tahmini bitiş süresi ertelenip duruyordu. 8 Ağustos'ta BTK'de şikayet oluşturdum, o gün geldiler, baktılar, kablosal problem var, çözmeye çalışacağız dediler. BTK'da da geri dönüş yaptı TTNET, 17 Ağustos'a kadar sorunu çözmeye çalışacağız tarzı açıklama yaptılar.

Yaklaşık 11 gün hizmet verememekten bahsediyorlar, üstelik kendi BTK cevaplarında kanıtlı şekilde bu süreç. Ben araştırdığım kadarıyla internet hizmeti verilememe durumunda (herhangi bir gün alt limiti yoktu kanunlarda) cayma bedeli ödemeden sözleşmemi fesih edebileceğim yazıyor. Eğer sözleşmemi fesih ettikten sonra cayma bedeli çıkarırlarsa, tüketici hakem heyetine bu kesintileri falan belgeleyip başvurursam, cayma bedelini iptal edecekleri yazıyor. Bu doğru mu, bilgisi olan var mı bu konuda?

Bir haberde kesinti olduğu için tüketici hakem heyetine başvurup cayma bedelini geri alan birini görmüştüm. Öyle bir şey var evet.