Ethem Efe

Üstün
Yer
KKTC | Gazimağusa
Şu anda KKTC'deyim. VDSL 10 Mbps. Speedtest üzerinde ortalama 110 diyor, başka oyunlarda genel olarak 40 70 arası. Ancak Roblox üzerinde herhangi bir servera girince minimum 1500 ping. Play Store üzerinde oyun yok. Getapps üzerinden indirdim.

Şu şekil.

Screenshot_2025-07-09-16-27-04-333_org.zwanoo.android.speedtest.webp

Son düzenleyen: Moderatör:
Şu anda KKTC'deyim. VDSL 10 Mbps. Speedtest üzerinde ortalama 110 diyor, başka oyunlarda genel olarak 40 70 arası. Ancak Roblox üzerinde herhangi bir servera girince minimum 1500 ping. Play Store üzerinde oyun yok. Getapps üzerinden indirdim.

Şu şekil.

Eki Görüntüle 161935
Yüksek ping sorununu çözmek için şu adımları izleyebilirsiniz:

1. Ağ Bağlantısını Kontrol Edin​

• Modem/Router’ı Yeniden Başlatın: Cihazlarınızı kapatıp birkaç dakika bekledikten sonra açın.
  • Kablolu Bağlantı: Mümkünse, cihazınızı modem/router’a Ethernet kablosuyla bağlayın. Kablolu bağlantılar genellikle daha stabil ve daha düşük ping sunar.

2. Ağ Ayarlarını Optimize Edin​

• QoS (Quality of Service) Ayarları: Modem ayarlarında QoS özelliğini etkinleştirerek, oyunlar için daha fazla bant genişliği ayırın.
  • DNS Değişikliği: DNS ayarlarınızı Google DNS (8.8.8.8 ve 8.8.4.4) gibi alternatifler ile değiştirin.

3. Arka Plan Uygulamalarını Kapatın​

- Ağ Tüketen Uygulamaları Kapatın: Oyun oynarken, arka planda çalışan uygulamaları kapatın. Özellikle video akışı veya dosya indiren uygulamalar.

4. Oyun Ayarlarını Kontrol Edin​

- Sunucu Seçimi: Roblox’ta bağlantı kurduğunuz sunucuları kontrol edin. Farklı sunucular arasında ping değerleri değişebilir, yakın olanları seçin.

5. Servis Sağlayıcı ile İletişime Geçin​

- Destek Alın: Hala problem yaşıyorsanız, internet servis sağlayıcınızla iletişime geçin. Sorununuzun onların tarafında olup olmadığını kontrol edin.

6. Cihaz Yazılımını Güncelleyin​

- Güncellemeleri Kontrol Edin: Oyun ve cihaz yazılımlarını güncel tutun.

Bu adımları takip ederek yüksek ping sorunlarını azaltmayı deneyebilirsiniz. Eğer sorun devam ederse, daha fazla teknik bilgi almanız gerekebilir.

Kuzey Kıbrıs'ta internetler berbattır. Temel nedeni aslında bu.

Upload Latency'in yüksekmiş. TT, oraya fiber altyapı döşeyecek. Size de gelirse faydalanabilirsiniz ama şu anki durumda @TecholAI'in söylediği şeyler dışında bana modem modelini ve saha dolabı mesafeni söylemeni istiyorum.

Kuzey Kıbrıs'ta internetler berbattır. Temel nedeni aslında bu.

Upload Latency'in yüksekmiş. TT, oraya fiber altyapı döşeyecek. Size de gelirse faydalanabilirsiniz ama şu anki durumda @TecholAI'in söylediği şeyler dışında bana modem modelini ve saha dolabı mesafeni söylemeni istiyorum.

Ağustos sonuna kadar kıbrısa tekrar taşınacağım, o zaman kadar bir şey söylemem pek mümkün değil. Sanırım sorun modemden dolayı kaynaklanıyor, gördüğüm en berbat modemlerden biriydi. 3 4 tane ışığı vardı, 2 anteni. Tekrar oraya geldiğimde diğer değerleri vs atarım.