Gareyn

Çalışkan
Kick'te Minecraft yayını yapmak istedim ve gereken bütün ayarları fulledim ama nafile, berbat görüntü alıyorum. Diğer yayıncılar nasıl o kadar iyi görüntü alıyor, anlamıyorum? (Sponsorsuz olanlardan bahsediyorum)
NVENC H264 kullanıyorum, ekran kartım RTX 4060, işlemci i7 12700H. Sıcaklık değerlerim çok iyi, 75 üstü görmüyorum.

1777835837945.webp

1777835851419.webp

1777835862666.webp

1777835875988.webp

1777836184215.webp

1777836261240.webp

Örnek Video

Son düzenleyen: Moderatör:
Yayın kalitesini artırmak için OBS ayarlarında birkaç değişiklik yapman yeterli. Kodek olarak H264 yerine H265 veya AV1 seçersen görüntü çok daha netleşir. Bitrate değerini 8000 yapman yeterli olur, YouTube daha yüksek değerleri de destekliyor.

Şu an seçili olan P7 ayarı ekran kartını gereksiz zorlayabilir, bu da yayında pikselleşmeye yol açar. Onu P5 yapman daha sağlıklı olacaktır. Ayrıca çoklu geçiş ayarını kapatıp tek geçişe alırsan sistem daha rahat çalışır. Bu ayarlarla bir test yayını açıp kontrol edebilir misin, bakalım bir fark görecek misin?

Yayın kalitesini artırmak için OBS ayarlarında birkaç değişiklik yapman yeterli. Kodek olarak H264 yerine H265 veya AV1 seçersen görüntü çok daha netleşir. Bitrate değerini 8000 yapman yeterli olur, YouTube daha yüksek değerleri de destekliyor.

Şu an seçili olan P7 ayarı ekran kartını gereksiz zorlayabilir, bu da yayında pikselleşmeye yol açar. Onu P5 yapman daha sağlıklı olacaktır. Ayrıca çoklu geçiş ayarını kapatıp tek geçişe alırsan sistem daha rahat çalışır. Bu ayarlarla bir test yayını açıp kontrol edebilir misin, bakalım bir fark görecek misin?
Hocam Kickten bahsediyorum Kick h265 desteklemiyor

Anlıyorum, popüler bir platformun eski kodek kullanması çok saçmaymış H264 ile piksel sorununu çözmen çok zor hocam bitrate en az 12K dan başlaması lazım desteği yok.
Onu bende fark ettim o yüzden şu cam gibi olanlar nasıl yapıyor onu araştırıyorum dediklerine göre x264 kullanıyorlarmış ama bana mantıksız geldi max 30 izleyicisi olan adam sırf yayın için en az 15k para baymaz işlemciye baysa bile ikinci bir pcden yayın açmak felan lazım

Onu bende fark ettim o yüzden şu cam gibi olanlar nasıl yapıyor onu araştırıyorum dediklerine göre X264 kullanıyorlarmış ama bana mantıksız geldi Max 30 izleyicisi olan adam sırf yayın için en az 15k para baymaz işlemciye baysa bile ikinci bir PC'den yayın açmak falan lazım.

X264 olayı artık mantıklı değil zaten, güncel kartlar çok daha iyi yayın yapıyor. Kick de AV1 olsa senin sorunun çözülürdü, yayın gecikmesini ayarlayabiliyorsan biraz yükselt onu kaliteyi arttırıyor ama cam gibi yapmaz H264 8000 bitrate cam gibi olması çok zor. Kayıt alsan bile cam gibi olmaz onu demek istiyorum. Başka yayıncılar dediğin muhtemelen çift PC yayın yapıyordur.

X264 olayı artık mantıklı değil zaten, güncel kartlar çok daha iyi yayın yapıyor. Kick de AV1 olsa senin sorunun çözülürdü, yayın gecikmesini ayarlayabiliyorsan biraz yükselt onu kaliteyi arttırıyor ama cam gibi yapmaz H264 8000 bitrate cam gibi olması çok zor. Kayıt alsan bile cam gibi olmaz onu demek istiyorum. Başka yayıncılar dediğin muhtemelen çift PC yayın yapıyordur.

bendede çift pc var nasıl yapıyoz o yayın işini :unsure:
temudan gelen bir capture cardda var 1080p60fps veriyo cam gibi