Kilo nasıl verilir?

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan AhmetBurak
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi
  • Mesaj Mesaj 16
  • Görüntüleme Görüntüleme 498
  • Etiketler Etiketler
    kilo

AhmetBurak

Başarılı
Selam dostlar,

Kilom 90, boyum da 1.71. Kilolu olduğumu kabul ediyorum, ama dışarıdan kilomu soran olunca söylediklerime inanmıyorlar, 'o kadar göstermiyorsun' diyorlar. Fakat ben pek inanmıyorum. Kilo vermek istiyorum. Neler yemem lazım, neler yememem gerekiyor? Kalori hesaplaması yapamıyorum; aile evindeyim ve ne yaparlarsa onu yiyorum. Spor salonuna gidemiyorum, gitsem de adapte olamıyorum. Önerilerinizi bekliyorum. Şimdiden teşekkürler.

Evde hafif de olsa spor yapmayı deneyebilirsin, öğünlerini bir miktar azaltabilirsin. Örneğin evdekilere göre çok fazla yiyor musun bir bak, kademeli olarak azaltabilirsin.

Günlük yediğinden daha fazla kalori yakarsan, kilo verirsin.

Yani diyelim ki günde 2500 kalori alıyorsun, 2400 almaya başladığın andan itibaren kilo vermeye başlarsın.

Bunun için kalorisi yüksek olan, bilhassa yağlı ve şekerli yiyeceklerden uzak durup, bol bol yürüyüş yapabilirsin.

Attığın adımı sayan uygulamalar var. Günlük ortalama 10-15 bin adım atıp, yediğine içtiğine dikkat edersen, 1 ayda bile güzel bir değişim yakalayabilirsin.

++ Genel düşüncenin aksine, uzman diyetisyene ihtiyacın olduğunu sanmıyorum. Artık her bilgiye kolaylıkla internette erişmek mümkün. Diyetisyene vereceğin parayla tavuk, yulaf gibi şeyler alarak karnını doyurabilirsin.

Son düzenleme:

Spor salonuna gitmeden çok verim alamazsın diye düşünüyorum ama diyet ile halledilebilir bir uzmandan destek almalısınız.

Doğru mu emin olamıyorum.

Ağırlık kaldırmak zorunda değilsin öncelikle. En önemli olay kalori açığı ve düşük yağ alımı. Yağ alımını azaltın. Verdiğim linkten kalori açığı için gerekli kalori sınırını hesaplayın.

Kalori açığına yardımcı olması için 250-300 kalori civarı bir yakıma denk yürüyüş yapabilirsin.

Karbonhidrat alımında kaliteli karbonhidratlar kullanın. Internetten bunların neler olduğunu araştırabilirsiniz. D vitamini ve çinko alımına dikkat edin, bu ikisi önemli.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…