Detaylar
Kim cevapladı?Miscatwatt
Başarılı
Bir çılgınlık yapıp yerelde çalıştırmak istesek tahmini ne kadar VRAM gerekiyordur 
Utku92 18
Üstün
- Makaleler
- 1
Tam hızda çalışması için sanırım 4 TB ve üzeridir.Bir çılgınlık yapıp yerelde çalıştırmak istesek tahmini ne kadar VRAM gerekiyordur![]()
Bu durum da gösteriyor ki gitgide RAM ihtiyacı artıyor. Artık RAM çipleri yok satacağından dolayı devasa artışlar görebiliriz. Bence şu anki kriz yanında sıfır kalacak. Belki de bilgisayar almak lüks olacak.
Son düzenleme:
Tam hızda çalışması için sanırım 4 TB ve üzeridir.
Bu durum da gösteriyor ki gitgide RAM ihtiyacı artıyor. Artık RAM çipleri yok satacağından dolayı devasa artışlar görebiliriz. Bence şu anki kriz yanında sıfır kalacak. Belki de bilgisayar almak lüks olacak.
Hocam 4TB VRAM'i olan babayiğit var mıdır yerelde çalıştırsın?
Son düzenleyen: Moderatör:
Utku92 18
Üstün
- Makaleler
- 1
Ben de 24 GB VRAM var. Minimax M2.7'yi 4 bit'te çalıştırabiliyorum, tabii RAM'e taşıyor. 7 token alıyorum, fena değil.3 TB HDD var, bana işlemez. Ama VRAM sorun olabilir çünkü 6 GB.
Ev için var, o da karaborsaya düştü. Mac Studio cihazları 512 GB VRAM olanlar. 4 tane olsa 2 TB ediyor demek, 8 tane olursa ancak.Hocam 4TB VRAM'i olan babayiğit var mıdır yerelde çalıştırsın?![]()
Ben de 24 GB VRAM var. Minimax M2.7'yi 4 Bit'te çalıştırabiliyorum, tabii RAM'e taşıyor. 7 token alıyorum, fena değil.
Ev için var, o da karaborsaya düştü. Mac Studio cihazları 512 GB VRAM olanlar. 4 tane olsa 2 TB ediyor demek, 8 tane olursa ancak.![]()
Vallahi hocam 4 tane ondan alabilen varsa, ki satıştan kaldırıldı krizden dolayı. Helali hoşu olsun kullansın hatta AI yeri o parayı bana versin ben onun işlerini yaparım
Son düzenleyen: Moderatör:
Utku92 18
Üstün
- Makaleler
- 1
Aynen öyle, ancak bence herkeste olmalı. Yerel LLM için sistem sağlam olmalı. Çok küçük modelleri değil de en az 24 GB sığabilir sistem yapmalı herkes; çünkü abonelikli sistemler anormal fiyatlara çıkabilir veya kapanabilir riskten dolayı. Kimi modeli için imkansız, ancak 35B, 70B parametreli modelleri herkes kullanabilmeli.Vallahi hocam 4 tane ondan alabilen varsa, ki satıştan kaldırıldı krizden dolayı. Helali hoşu olsun kullansın hatta AI yeri o parayı bana versin ben onun işlerini yaparım![]()
Bir çılgınlık yapıp yerelde çalıştırmak istesek tahmini ne kadar VRAM gerekiyordur![]()
Geçen gün bunu merak edip Gemini'a sormuştum. İddiası şudur:
Utku92 18
Üstün
- Makaleler
- 1
BF16 değil de 8 bit yeter de artar; o da yaklaşık 4 TB VRAM ister. Önerdiği sistemde bile RAM'e taşıyor; o sistemle bile verimli çalışmaz. Modelin tam olarak VRAM'e sığması lazım, context uzunluğu ile birlikte.Geçen gün bunu merak edip Gemini'a sormuştum. İddiası şudur:
Eki Görüntüle 269222
Eki Görüntüle 269223
Eki Görüntüle 269224
Eki Görüntüle 269225
Yeni konular
-
-
10.000 TL bütçeye 80-100L Trecking sırt çantası önerisi
- PoseidonWhisper
-
-
-