Teknik olarak çalışanların sen sen değilsin (fotoğraf uyuşmuyor, elma yok, armut yok...) deyip öyle bir şey yapabilme hakkı var. Bazı kendini bilmezler bu "hakkı" bilinçli ya da bilinçsiz şekilde kullanmış olabilir. Ama normal şartlarda kimlik belgenizi ibraz ettiğinizde dediğim gibi kimliği kaybetmediğiniz ve kendini temsil edebilen bir birey olduğunuz için gerekmemeli.
Mesela çok şerefli bir çalışan ehliyetimi alırken bana kağıt vermemişti. Normalde talep ettiğim zaman vermesi lazım. Aynı kişi tipimi beğenmeyip sülalemi sormuştu. Sanarsın kimliği kaybettim de veri tabanındaki bilgilerle doğrulama yoluyla kimlik tespiti yapıyor.
Annenizin işi gücü varsa, sizin vaktiniz daha "değersiz" ise şansınızı deneyin derim. Herhalde amcanızın eşinin adını falan biliyorsunuzdur.
Bankadaki muhabbet muhtemelen yasal şarttır. Bankada sözleşmeye atacağınız imzanın kimlikteki imza ile kıyaslanması gerekiyordur.
Ben banka hesabımı yeni kimlik kartı almadan açtım ve 18 yaşını doldurmuş olmama rağmen eskisinde fotoğraf dahi yoktu.