Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.

GTS7

Çalışkan
Merhaba, King 95 Pro Kasa, HyperFlow Digital 360 sıvı soğutucum var. Sıvı soğutucunun RGB'lerini ayarlayabiliyorum ama kasada bulunan 6 adet fanın RGB'lerini bir türlü ayarlayamıyorum, sabit beyaz renk yanıyor. Ne yapmam gerekiyor bilgisi olan var mıdır?

Çözüm
Anakartınızın yazılımından yapabiliyorsunuz.
Buradan indireceğimiz yazılımlardan bir tanesi mi acaba?

Evet bu 3 pinli kabloyu ARGB V_2_1'e taktım, yanındaki 4 pinli olanı da System fan a taktım. Sıvı soğutucunun ki de ARGB V_2_2'ye taktım. Anakartım MSI B850 Plus Gaming Wi-Fi.
Kasada power tuşunun altında daha ufak bir tuş var hocam oradan RGB değiştirebiliyorsun. Denedin mi hiç?
Fanların ARGB kablosu anakarta bağlı mı? Bir de anakartınız nedir?

Hocam sıvı soğutucunun fanlarından 2 kablo çıktı, birini CPU fana bağladım, diğerinin ucunu da sıvı soğutucunun dijital kısmından kabloyla birbirine bağladım dişi-erkek olarak. Dijital kısmından da 3 kablo çıktı. Birisini USB uç anakarta bağladım, diğerini Pump'a bağladım, son ucu da az önce belirttiğim gibi birbirlerine bağladım. Kasa bana geldiğinde 2 tane boş uç vardı. Birisi 4 pin birisi 3 pinli, bunları da anakarta bağladım herhalde orasıdır diye ama olmadı.

Hocam sıvı soğutucunun fanlarından 2 kablo çıktı, birini CPU fana bağladım, diğerinin ucunu da sıvı soğutucunun dijital kısmından kabloyla birbirine bağladım dişi-erkek olarak. Dijital kısmından da 3 kablo çıktı. Birisini USB uç anakarta bağladım, diğerini Pump'a bağladım, son ucu da az önce belirttiğim gibi birbirlerine bağladım. Kasa bana geldiğinde 2 tane boş uç vardı. Birisi 4 pin birisi 3 pinli, bunları da anakarta bağladım herhalde orasıdır diye ama olmadı.
1765060940838.webp

Fanlarda bu şekilde 3 pinli kablo olması lazım. Sanırım kasanızın arkasında ARGB Hub var. Ordan çıkan bu kabloyu anakartınızın ARGB portuna takmanız gerekiyor. Anakart modelinizi atarsanız nereye takacağınızı da göstereyim.

Eki Görüntüle 208673

Fanlarda bu şekilde 3 pinli kablo olması lazım. Sanırım kasanızın arkasında ARGB hub var. Oradan çıkan bu kabloyu anakartınızın ARGB portuna takmanız gerekiyor. Anakart modelinizi atarsanız nereye takacağınızı da göstereyim.

Evet bu 3 pinli kabloyu ARGB V_2_1'e taktım, yanındaki 4 pinli olanı da System fan a taktım. Sıvı soğutucunun ki de ARGB V_2_2'ye taktım. Anakartım MSI B850 Plus Gaming Wi-Fi.

Son düzenleyen: Moderatör:
Sanırım kasanızın arkasında ARGB hub var. Oradan çıkan bu kabloyu anakartınızın ARGB portuna takmanız gerekiyor.

Aynı kasa bende de var hocam. Evet hub var. Kasanın üzerinde RGB değiştirme düğmesi var ancak bu RGB'leri kişiselleştiremez miyiz acaba? Bir yazılım mı yüklemek gerekiyor?

O zaman çalışması gerekiyor. ARGB Hub bozulmuş olabilir yada yanlış bağlamış olabilirsiniz.

Aynı kasa bende de var hocam. Evet hub var. Kasanın üzerinde RGB değiştirme düğmesi var ancak bu RGB'leri kişiselleştiremez miyiz acaba? Bir yazılım mı yüklemek gerekiyor?

Kasada power tuşunun altında daha ufak bir tuş var hocam oradan RGB değiştirebiliyorsun. Denedin mi hiç?

Çözüm

Evet şimdi denedim dostum bende onu sadece reset tuşu zannediyordum :D. Çok sağ ol.

O zaman çalışması gerekiyor. ARGB Hub bozulmuş olabilir yada yanlış bağlamış olabilirsiniz.

ARGB Hub'a bağlanan tüm kabloları onlar bağlamış yarın tekrar deneyeceğim.

Son düzenleyen: Moderatör: