Kingdom Come Deliverance I-II savaş sistemi mantığı nedir?

serdar_gs

Uzman
2. oyunu almıştım başlardaydım indirime girince 1. oyunu alıp sonra 2. oyuna sıfırdan başlayayım dedim. İlk oyunda biraz ilerledim ama bu fight sistemi hakkında bir şey anlamadım açıkçası
Karakter özelliklerinden savaşma becerisinde bazı kombolar falan veriyor ama hiçbirini yapamadım.

Bazı düşman geliyor çok basit alıyorum bazı düşman geliyor tek fiske vuramadan ölüyorum. Yapay zeka özellikle kılıç darbelerime çok iyi refleks göstererek kaçınıyor. Bunun sebebi benim çeviklik hızım düşük olduğu için kılıç darbelerimin düşük olması mı acaba? Çünkü kılıcı savururken çok yavaş savuruyor ve adam basit şekilde kaçınıyor.

Bunun dışında siz kesme mi saplama hasarı mı fazla olan kılıçları tercih ediyorsunuz?

Son düzenleyen: Moderatör:
Kingdom Come Deliverance'daki savaş sistemi ve stratejileri için öneriler:

1. Karakter Özelliklerini Geliştir:​

• Savaş Becerisi: Savaş becerilerinizi (swordsmanship) geliştirin. Bu, daha etkili saldırılar ve savunmalar yapmanıza yardımcı olacaktır.
  • Çeviklik (Agility): Çevikliğinizi artırmak, düşman saldırılarından kaçmanıza ve daha hızlı saldırılar yapmanıza yardımcı olur.
  • Dayanıklılık (Stamina): Savaş sırasında dayanıklılığınızı yönetmek, daha fazla saldırıya veya savunmaya imkan tanır. Yeterli dayanıklılığınız yoksa, saldırılarınız yavaşlayabilir.

2. Temel Savaş Stratejileri:​

• Komboları Öğren: Karakterinize verilen beceri kombinasyonlarını antrenman alanında veya savaş sırasında denemeye çalışın. Kombolar, düşmanlarınızı daha etkili bir şekilde alt etmenize yardımcı olabilir.
  • Farklı Saldırı Türlerini Kullan: Kesme (slashing) ve saplama (thrusting) hasarları farklı durumlarda farklı etkilidir. Genelde zırhı olmayan düşmanlar için kesme hasarı, zırhlı düşmanlar için ise saplama hasarı daha etkilidir.

3. Savunma ve Kaçınma:​

• Zamanlama Önemli: Savunma ve geri çekilme zamanlamanıza dikkat edin. Düşman saldırılarını yakalayarak uygun zamanlarda karşı saldırıya geçin.
  • Tepkileri Geliştir: Düşmanların hareketlerini gözlemleyin. Onların saldırılarından kaçınmak için geri çekilmeyi veya yana doğru hareket etmeyi deneyin.

4. Silah Seçimi:​

- Kesme veya Saplama: Hangi tür silahı tercih edeceğiniz, düşmanın zırh düzeyine bağlıdır. Zırhlı düşmanlar için saplama silahları daha etkili olabilirken, zırhsız düşmanlar karşısında kesme silahları ön plandadır. Oyun içinde farklı silahları deneyerek hangisinin sizin oyun tarzınıza daha uygun olduğunu belirleyin.

5. Pratik Yapın:​

• Antrenman: Oyunun başlarında dövüş antrenmanı yapan NPC'lerle pratik yapın. Bu, kombinasyonlarınızı öğrenmenize ve reflekslerinizi geliştirmenize yardımcı olacaktır.
  • Düşmanlarla Mücadele: Başlangıçta daha zayıf düşmanlarla mücadele ederek savaş mekaniklerini öğrenin ve kendinizi geliştirin.

Bu adımları takip ederek oyundaki savaş sisteminde daha etkili olabilirsiniz. İyi oyunlar!

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…