MeHMeT01 9

Uzman
Merhaba cümleten, değerli önerilerini ve tecrübelerini paylaşan herkese şimdiden teşekkür ederim.

Ben 2x16 GB RAM almak istiyorum. Araştırırken aşağıda vermiş olduğum RAM'lere denk geldim, sizce alınır mı?

Son düzenleyen: Moderatör:
1785182053471.webp

RGB şart değil olmaması daha iyi hatta https://app.hb.biz/N9mJLxMkfoTH bu şekilde alsam daha mı iyi?

Anakart: MSI Pro A620M-E ama onu da 1 tık yükseltmek istiyorum. Şu an için anakart ve RAM için bütçem var ama işlemciye bütçem yetmiyor.

Yükseltmeye RAM'lerden başlamak istiyorum işlemcide AMD Ryzen 5 8400F 6-Core Processor (4.20 GHz) bu.
Ekran kartı da RTX 3060.

Corsair Vengeance serisi alınmaz. CL36 serisi hiç alınmaz. Patriot CL30 alıp geçin.

Bu anakart ile iki tane CL36 RAM takıp, EXPO açıldığı zaman, Windows'u açamayanlar var. AM5 sistem tamamen BIOS ve RAM stabilitesine dayalı diyebiliriz. MSI 620 serisin de zaten BIOS tam stabil değil. Micron çipli RAM'leri zaten sevmiyor, sıkıntı üzerine sıkıntı yaşayanlar var. CL30 sizin için iyi olacaktır.

RGB şart değil olmaması daha iyi hatta https://www.hepsiburada.com/patriot-patriot-viper-venom-32gb-2x16gb-ddr5-6000mhz-cl30-gaming-ram-bellek-pvv532g600c30k-p-HBCV00006OXN4L?magaza=TNT Teknoloji bu şekilde alsam daha mı iyi?

Anakart: MSI Pro A620M-E ama onu da 1 tık yükseltmek istiyorum. Şu an için anakart ve RAM için bütçem var ama işlemciye bütçem yetmiyor.

Yükseltmeye ramlardan başlamak istiyorum işlemcide AMD Ryzen 5 8400F 6-Core Processor (4.20 GHz) bu.
Ekran kartı da RTX3060

Anakartını B850M-K alırsın, veya B850M Force. RAM'leri de Patriot CL30 alırsın attığım linkten 2 adet alsan sorun olmaz. 22 bine mi ne geliyor işte boşuna 31k vermek saçma @Ayhan Dönmez değil mi?

Corsair Vengeance serisi alınmaz. CL36 serisi hiç alınmaz. Patriot CL30 alıp geçin.

Bu anakart ile iki tane CL36 RAM takıp, EXPO açıldığı zaman, Windows'u açamayanlar var. AM5 sistem tamamen BIOS ve RAM stabilitesine dayalı diyebiliriz. MSI 620 serisin de zaten BIOS tam stabil değil. Micron çipli RAM'leri zaten sevmiyor, sıkıntı üzerine sıkıntı yaşayanlar var. CL30 sizin için iyi olacaktır.

MSI Pro B650M-P ana kartta aynı bu RAM'in siyah rengini kullanıyorum. EXPO açık şekilde kullanıyorum, bir kere bile sorun yaşamadım. Ancak EXPO'yu açtıktan sonra ince ayarlar yapmadım, ondan olabilir.