Makaleler
13
Yer
İstanbul
@BerkayZ87 Bir arkadaşın KC3000'i 2.5 senede tırt oldu. İtopya'da 2, Kingston'da 5 yıl garanti yazıyordu. Sonuç hüsran; Kingston yardımcı olmadı, İtopya da aynı şekilde.
@UmutMelihAkyol bu sorunu yaşayan arkadaş, kendisi daha iyi anlatır.

Son düzenleyen: Moderatör:
@michaelscofield, bu tür durumlarda çirkefleşip direkt ilgili firmanın yurt dışı destek ekibiyle iletişime geçiyorum. Açık açık Türkiye distribütörünü şikayet ediyorum. En sonunda ya distribütörü darlıyorlar ve ilgileniliyor ya da yurt dışından distribütör aracılığı ile destek sağlanıyor.

XFX distribütörü ile resmen kavga etmiştim. Elimdeki GPU'nun BIOS dosyasında hasar vardı; aynı GPU'nun BIOS dosyasını talep ettim onarmak için, elimizde o GPU'ya ait BIOS dosyası yok diyorlar :D. Dedim siz nasıl destek sağlıyorsunuz koca firmaya :D. Gittim yurt dışı destek hattına yazdım, adamlar 15 dakika içinde hem dönüş yaptılar hem de olası bir sorunda kartınızı değiştirebiliriz diye mesaj attılar.

@BerkayZ87, İtopya'dan 2.5 yıl önce KC3000 aldım. Bu zamanlarda ölü sayılacak kadar yazma hızları öldü. Kingston'a mail attım. Bana satın aldığım yere bu mail ve destek bildirimiyle ulaşım diye dönüş yaptılar. Bizzat İtopya şubesine gittim ve durumu anlattım. Kendilerinin 2 yıl garanti verdiğini, yapabiliyorsam Kingston'a ulaşmam gerektiğini söylediler ve gönderdiler. Kingston'a geri yazdığımda Türkiye'de yetkili servisi olmadığını ve yardımcı olamayacaklarını belirten bir yazı yazdılar. (Mail görüntüsünü şu an atamıyorum, maile erişimim kısa süreli yok.) Şu an arada kaldım gibi bir durum var. İtopya Kingston'a gönderiyor, Kingston İtopya'ya yolluyor.

Tekrar bir mail attım, geri dönüş bekliyorum. Bu kadar uğraştırmaları sıkıntıi sınıfta kaldılar destek konusunda.

@michaelscofield, son mailimde yazdıklarıma dönüş yapacaklarına inanıyorum. İlk e-postada daha düzgün ve rica odaklı yazmıştım. İtopya harici net bir ç0züm istedim. Bunda da kötü bir yorum alırsam ürünlerinin kalitesini, alınabilirliğini överim fakat müşteri hizmetlerini sonuna kadar gömerim.

Son düzenleyen: Moderatör:
son mailim de yazdıklarıma dönüş yapacaklarına inanıyorum. İlk e-postada daha düzgün ve rica odaklı yazmıştım. İtopya harici net bir ç0züm istedim. Bunda da kötü bir yorum alırsam ürünlerinin kalitesini, alınabilirliğini överim fakat müşteri hizmetlerini sonuna kadar gömerim.
Sanmıyorum Umut, yardımcı olmak isteseler ilk baştan olurlardı, sadece 2 fotoğraf isteyip aldığın yere git demezlerdi.

Türkiye'de resmi garanti süresi olan 2 yılda bile yan çizmek için kırk takla atan firmalar böyle bir durumda adınızı bile anmaz. İnanmayın böyle şeylere.

Distribütör ve üreticinin sunduğu garantiler aynı değildir. Distribütör ithal ettiği için kendileri belirliyor garanti süresini. 2 yıl ise 2 yıldır, üretici her ne kadar 5 yıl dese de ithal eden firmanın sözüne kalıyor.

@BerkayZ87, İtopya'dan 2.5 yıl önce KC3000 aldım. Bu zamanlarda ölü sayılacak kadar yazma hızları öldü. Kingston'a mail attım. Bana satın aldığım yere bu mail ve destek bildirimiyle ulaşım diye dönüş yaptılar. Bizzat İtopya şubesine gittim ve durumu anlattım. Kendilerinin 2 yıl garanti verdiğini, yapabiliyorsam Kingston'a ulaşmam gerektiğini söylediler ve gönderdiler. Kingston'a geri yazdığımda Türkiye'de yetkili servisi olmadığını ve yardımcı olamayacaklarını belirten bir yazı yazdılar. (Mail görüntüsünü şu an atamıyorum, maile erişimim kısa süreli yok.) Şu an arada kaldım gibi bir durum var. İtopya Kingston'a gönderiyor, Kingston İtopya'ya yolluyor.

Tekrar bir mail attım, geri dönüş bekliyorum. Bu kadar uğraştırmaları sıkıntıi sınıfta kaldılar destek konusunda.

@michaelscofield, son mailimde yazdıklarıma dönüş yapacaklarına inanıyorum. İlk e-postada daha düzgün ve rica odaklı yazmıştım. İtopya harici net bir ç0züm istedim. Bunda da kötü bir yorum alırsam ürünlerinin kalitesini, alınabilirliğini överim fakat müşteri hizmetlerini sonuna kadar gömerim.
Öncelikle geçmiş olsun. Ölü sayılacak kadar yazma hızları öldü derken tam olarak nasıl sonuçlardan bahsediyorsunuz?

THH ile çok rahat haklı bulunursunuz. İtopya gibi firmaların işi gücü milleti uğraştırmak, caydırmak. Bende aldığım bir monitörün iadesinde 2 ay kadar uğraştım. Kendileri bilir işin sonunda kimse tarafından güvenilmez bir firma haline gelip iflas ederler.

Öncelikle geçmiş olsun. Ölü sayılacak kadar yazma hızları öldü derken tam olarak nasıl sonuçlardan bahsediyorsunuz?
Yazma hızının 1000'lere, IOPS değerlerinin yok denilecek kadar düşük çıkması diyebilirim.

Son testlerimden birisi:
1761770818710.webp