Kıngston Beast Expo KF560C30BBEK2 alınırmı?

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan muhammetaktas122
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi
  • Mesaj Mesaj 38
  • Görüntüleme Görüntüleme 569
  • Etiketler Etiketler
    expo

Seçeneklerde rahat 26 açar mı hocam voltaj vs uğraşmak istemiyorum artık

Seçeneklerde rahat 26 açar mı hocam voltaj vs uğraşmak istemiyorum artık
O kartta açamıyorsun malesef, 1.6v'ta C26 açar ama manuel girmene rağmen uygulamıyor değeri, sadece hazır profil geçerli oluyor, O kartı satışa çıkartıp B850-Force alman lazım. 6000 C26 istiyorsan, yoksa C28 kullanabilirsin hazır profil ile sadece.

Kart izin vermiyor, çipset limitasyonu mevcut AMD'nin uyguladığı @muhammetaktas122 B850-Force alman lazım 6K'ya, en F/P model o.

Bu RAM yanması çok kötü oldu hocam işlemcidende korkuyorum bellek hasar görmüşse eğer.

Bu RAM yanması çok kötü oldu hocam işlemcidende korkuyorum bellek hasar görmüşse eğer.
Onu anlamanın tek yolu, 2x16 kit geldiğinde EXPO 6000 CL30 açıyorsa problem yoktur, Testmem5, RTP-RAM Test Pro 1.5.0 ya da OCCT CPU+RAM Large test ile 1 saat test et, hata yoksa IMC sağlamdır, VDDIO sinyal voltajı, kolay kolay zarar vermez, degredasyon yapar ama konu 2v olunca net bir şey demek zor.

Sağlam ihtimali kaç hocam.

Sağlam ihtimali kaç hocam.
%50, yazı tura gibi.

SoC voltaj olsaydı direkt soket ile beraber yanardı, anakart da iptal olurdu, soket değişimi gerekirdi. Şu anki senaryoda %50'den bile yüksek şansın var, VDDIO o kadar korkulacak voltaj değil ama 2v aşırı absürt bir değer, 2v affetmeyebilir. Zaten DRAM IC anında patlatmış.

@muhammetaktas122 Bu arada @LH44 önerdiği Force kartını alsaydın, o kartta official BIOS'ta 1.4 VDDIO, 1.65 VDD limiti var, 1.3 SoC limitasyonu zaten AMD'nin anakart üreticilerine fermanıdır, o sebepten dolayı şu anki sorunu yaşamayacaktın, B840 kartı 2.07v sorunsuz veriyor vermesine, ama akabinde hazır profiller hariç hiçbir ayarı override'lemiyor, gün sonunda boşa uğraşıyorsun.

Gereksiz yere 2v vermişsin yani, konu açıp sorsan sana dur derlerdi, ya da Force kartını alsaydın istesen de yakamazdın, tablo bu. Giga'da limit var tüm voltajlarda, ASUS+MSI'de HVM-High voltaj açtığın taktirde limitsiz.

Expo açarsa sağlam olur inşallah

Vddio bellek denetleyicisi yandığına dair başka bir şüphe var mı?

Ama pc acıldı ama tekrar kapanmıştı 1 saniye içinde tekrar actım tekrar yine aynı şekilde kapandı çok uzun çalışmadı

Son düzenleme:
Yeni kit aldıysan, ancak onu deneyerek çözebilirsin şu anki durumu, başka çare yok gibi.

@Bandırmalı1965 hoca ek tavsiyesi varsa, o da belirtecektir tabi.

Son düzenleme:
Anladım hocam sağ olun.

@Ayhan Dönmez hocam siz işlemciye kaç v vermiştiniz sağlam kaldı dedinizya.

130 v vermişsiniz sağlam dediniz @Ayhan Dönmez
Onu istese de veremez, 1350 yerine 135000 yazarsan veremez yani, hasar verme potansiyeli var her daim de, 1550 yazsan mesela 1350 yerine, tool üzerinden, çipi uçururdu muhtemelen. SoC ani ölüm sebebi.

1.4+ SoC risk, 1.5+ hepten risk, öldürür.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…