Son düzenleyen: Moderatör:
Çok iyisi yani hızlısı değilse yazarken kramp geçiriyor ben de senin gibi o niyetle bir tane 128 GB almıştım 4-5 saat dosya yazıyor. :D çok yavaşlar. 12-14 MB yazma hızı. 3.0.

Hocam, çok yavaş. Zulüm gibi geliyor. Allah'tan sık yedek alıyorum; yoksa toplu şekilde yapacak olursam vay benim halime.

USB bellekler sarf malzemesidir. SD kart gibi yani, gecici sureligine veri depolama icin kullanilmak uzere tasarlanmislardir. Harici hard disk veya SSD almak daha dogru uzun sureli yedekler icin.

Hocam, bunları 10 yıl kullanan var. Belli olmuyor yani. Tabii teorik olarak sizin dediğiniz daha doğru.

Bunlar yerine 2. elden düzgün bir 500GB HDD almanız daha mantıklı değil mi? Zaten arşiv için kullanacağım demişsiniz, yanında da taşımazsınız diye düşünüyorum.

Ben de 128gb lığını 233 tl ye almıştım geçen sene (Kingston DTXM-128GB DataTraveler), okuma hızı iyi de yazma hızı saç baş yolduruyor , ben kapak mekanizmasını daha çok stres atmak için tespih gibi kullanıyorum, çok daha yararlı oluyor bu şekilde :) .

Ben de 128gb lığını 233 tl ye almıştım geçen sene (Kingston DTXM-128GB DataTraveler), okuma hızı iyi de yazma hızı saç baş yolduruyor , ben kapak mekanizmasını daha çok stres atmak için tespih gibi kullanıyorum, çok daha yararlı oluyor bu şekilde :) .
EK : Bu arada 233 tl dediysem , içinde 50 tl de kargo parası var, yoksa kendisini 184 tl ye aldık Hepsiburada dan Ağustos 2025 te , fiyatlar nasıl artmış böyle ya :(.

Son düzenleme:
Kötü olur. FLASH diskler ve SSD diskler yani Non-Volatile Memory diskler zamanla data kaybeder. Statik elektrikten etkilenir, nemden tozdan etkilenir. Hatta Flash diskler tak-çıkar şeklinde kullanıldığı için daha da dayanıksız.

Uzun süreli depolama için fiziksel disk yani HDD net çözümdür.

Kötü olur. FLASH diskler ve SSD diskler yani Non-Volatile Memory diskler zamanla data kaybeder. Statik elektrikten etkilenir, nemden tozdan etkilenir. Hatta Flash diskler tak-çıkar şeklinde kullanıldığı için daha da dayanıksız.

Uzun süreli depolama için fiziksel disk yani HDD net çözümdür.

En güvenlisi bulut sanırım. Hesaba bir şey olmadıktan sonra veri kaybı minimize. Google Drive'da benim veri kaybım oldu diyen duymadım.

Uzun ömürlü olarak HDD daha iyi olabilir. Çünkü tek seferlik para veriliyor. Sürekli verilerle işi olanlar buluttan abonelik almaktan gocunmaz diye düşünüyorum. Ağır veriler olursa NAS çözüm olabilir belki.