Bu USB bellek zımbırtısı veri yedeklemek için uygun mudur? Şu an elimde var. 300 TL'ye almıştım en son.
Neden olmasın ama markası her ne olursa olsun sonuçta elektronik cihazlar ömür boyu çalışma garantisi veremezler.
Bu USB bellek zımbırtısı veri yedeklemek için uygun mudur? Şu an elimde var. 300 TL'ye almıştım en son.
Çok iyisi yani hızlısı değilse yazarken kramp geçiriyor ben de senin gibi o niyetle bir tane 128 GB almıştım 4-5 saat dosya yazıyor.çok yavaşlar. 12-14 MB yazma hızı. 3.0.
USB bellekler sarf malzemesidir. SD kart gibi yani, gecici sureligine veri depolama icin kullanilmak uzere tasarlanmislardir. Harici hard disk veya SSD almak daha dogru uzun sureli yedekler icin.
EK : Bu arada 233 tl dediysem , içinde 50 tl de kargo parası var, yoksa kendisini 184 tl ye aldık Hepsiburada dan Ağustos 2025 te , fiyatlar nasıl artmış böyle yaBen de 128gb lığını 233 tl ye almıştım geçen sene (Kingston DTXM-128GB DataTraveler), okuma hızı iyi de yazma hızı saç baş yolduruyor , ben kapak mekanizmasını daha çok stres atmak için tespih gibi kullanıyorum, çok daha yararlı oluyor bu şekilde.
Kötü olur. FLASH diskler ve SSD diskler yani Non-Volatile Memory diskler zamanla data kaybeder. Statik elektrikten etkilenir, nemden tozdan etkilenir. Hatta Flash diskler tak-çıkar şeklinde kullanıldığı için daha da dayanıksız.
Uzun süreli depolama için fiziksel disk yani HDD net çözümdür.