En güvenlisi bulut sanırım. Hesaba bir şey olmadıktan sonra veri kaybı minimize. Google Drive'da benim veri kaybım oldu diyen duymadım.

Uzun ömürlü olarak HDD daha iyi olabilir. Çünkü tek seferlik para veriliyor. Sürekli verilerle işi olanlar buluttan abonelik almaktan gocunmaz diye düşünüyorum. Ağır veriler olursa NAS çözüm olabilir belki.
Bu mesajınızı yeni gördüm , o zaman ilk benden duyun " benim Google Drive da tüm verilerim yok oldu " ,bir yerden parası ile ortak drive almıştım ,üşengeçliğimden asıl önemli bilgilerimi Ücretsiz GD den ücretli GD ye taşımamıştım ama 2. cil önemli dosyalar vardı , yaklaşık 1 sene sonra hepsi silindi , biraz ucuza almıştım demek bir numaralar dönmüş oralarda, veri saklamak için en mantıklısı geleneksel Hdd ler hala , en kötü kartını değiştirirsiniz verileriniz elinizde olur hala. Çok ciddi verilerimin bir kopyasını hala usb hdd tutuyorum ben, meclis açıldığında mavi vatan oylaması sonrası bizi nasıl bir gelişmeler bekleyecek onu bilmiyoruz ve hatta tüm dünyanın bangır bangır 2030 dünya savaşı olursa (ki Allah korusun diyelim, Einstein 'nın 3. dünya savaşı nasıl olur bilemem ama 4. dünya savaşı sopalarla olur lafı vuku bulmaz umarım ) bulutlar bize hala hizmet edecek mi onu da bilmiyoruz. 2. elde 1TB 2.5" WD Blue 1000 tl ye satılıyor ,basit bir kutuda 150 tl , mis gibi.