Merhaba, 2023 yılında Amazon Almanya'dan satın aldığım Kingston Fury Gen4 1 TB M.2 SSD dün itibarıyla oyun oynarken sürekli olarak kesilmeye başladı. PC'yi açtığımda sorunsuz çalışan SSD, RE Requiem oynarken bir süre sonra kendisini kesiyor. Disk üzerinde yazma işlemi yapmaya başladığım zaman "Var olmayan aygıt belirtildi" hatası veriyor. Sistemi yeniden başlatana kadar düzelmiyor. Sonra yine aynı döngü. Bir süre çalışıp sonra kendisini kesiyor. Sorun nedir, nasıl çözebilirim? Bugüne kadar böyle bir sorun yoktu. Kingston EU teknik destek mail attım, geri dönüş alamadım; ömür boyu garantisi varmış ama TR'den almadım. Geçerli mi, süreç nasıl bilmiyorum.
BIOS güncel, sürücüler güncel, SSD FW sürümü güncel. Kingston SSD Manager sağlıklı %98, herhangi bir sorun da görmüyor diskte. Koptuğu zaman Kingston SSD Manager'de diski görmüyor, PC'yi yeniden başlatana kadar diski Windows'tan yeniden başlatamıyorum. M.2 SSD, ekran kartının altındaki slotta, anakartın pasif soğutucusu içinde. Isıdan kapanıyor durumu da olmuyor.

GPT bölümleme / exFAT dosya sistemi
Donanım kimliği: KINGSTON_SFYRS1000GEIFK31.7
Anakart: ASRock X670E Steel Legend
İşlemci: R7 7900X, ekran kartı: RTX 5080

Bios üzerinden Clear yaparak diski baştan temizledim sonra disk yöneticisinden NTFS Olarak tekrardan biçimlendirdim. Fakat sorun yine aynı. Steam'dan oyun vesaire indirmek istediğimde çöküyor disk yazma hatası veriyor sonra disk iptale düşüyor. Sanırım donanımsal arıza.

Son düzenleme: