Kingston KC3000 1 TB, İtopya'da sepette 4.299 TL'ye düşüyor. SSD piyasası uçuşa geçmişken iyi fiyat maalesef. Şu an normalde minimum 5.000 TL.
Detaylar
Kim cevapladı?Sıralı okuma/yazma hızlarına bakarsak fark yok gibi dursa da aslında donanımsal olarak bayağı fark var.İndirimde alınan WD SN5100 ile aralarında çok fark var mı? Onu 2800 TL'ye almıştım ama onu iade edip buna geçmeye değer mi?
WD Blue SN5100, DRAM desteği olmayan orta segment bir kontrolcüye sahip. Tek avantajı yüksek okuma/yazma hızlarına sahip olması. Bunun yanı sıra QLC NAND kullanıldığı için pSLC önbellek dolduğunda disk çok yavaşlıyor. O yüksek sıralı okuma/yazma hızlarına pSLC modunda erişiyor disk. Onun dışında gerçek QLC hızına kalınca çok yavaşlıyor. Her ne kadar BiCS8 kaliteli NAND olsa da ben QLC NAND diskleri pek tavsiye etmiyorum.
2.800 TL'ye göre iyi SN5100, gündelik kullanım ve oyun amaçlı kullanımda işini görür. KC3000 biraz daha üst düzey kullanıma yönelik. Daha iyi kontrolcü, daha iyi TLC NAND'lar ve bunun yanı sıra DRAM yongasına sahip.
Özetle KC3000 çok daha iyi disk, bütçeni zorlamazsa al, sadece oyun oynarım gerek yok dersen kalsın.
Hocam öncelikle çok teşekkür ederim değerli bilgilendirmeniz için.
B550M-DS3H-rev-1.5 Model anakartım var.
Üzerinde 256 GB ve 1 TB olmak üzere 2 adet Samsung 970 Evo Plus SSD var ama bunlar Gen 3 olduğu ve 256 GB de dolmak üzere olduğu için yeni aldığım WD yi oyun amaçlı kullanacaktım ve de dizi film vs.
Samsung ise ara ara kod yazdığımda kullanacaktım; derlemelerde açılışlarda ya da render vs yavaşlama olmasın diye ama bu KC3000 modeli alırsam tam tersini yaparım büyük ihtimal. Yani programlar, projeler ve Windows vs bunda, oyunlar ise Samsung da olur.
Sizin öneriniz ne hocam? değer mi? özellikle Samsung ile aralarındaki farkı hisseder miyim KC3000 ile?
B550M-DS3H-rev-1.5 Model anakartım var.
Üzerinde 256 GB ve 1 TB olmak üzere 2 adet Samsung 970 Evo Plus SSD var ama bunlar Gen 3 olduğu ve 256 GB de dolmak üzere olduğu için yeni aldığım WD yi oyun amaçlı kullanacaktım ve de dizi film vs.
Samsung ise ara ara kod yazdığımda kullanacaktım; derlemelerde açılışlarda ya da render vs yavaşlama olmasın diye ama bu KC3000 modeli alırsam tam tersini yaparım büyük ihtimal. Yani programlar, projeler ve Windows vs bunda, oyunlar ise Samsung da olur.
Sizin öneriniz ne hocam? değer mi? özellikle Samsung ile aralarındaki farkı hisseder miyim KC3000 ile?
@TheLight, genel kullanım için pek gözle görülür etki yaratmaz ama ikisini yan yana koyduğumuzda KC3000 düz hesapla ikiye katlar yani 970 EVO'yu.
Oyun oynarken ve dizi film izlerken bir şey fark ettirmez. En fazla açılış süresi milisaniye ya da saniye oynar.
Performanstan ziyade almışken iyisi olsun, kaliteli olsun ve uzun ömürlü olsun dersen Kingston al derim. Ana disk yaparsın, Samsung da yedek olur. WD markası şüphesiz çok iyi zaten ama QLC diskler daha çok yoğun kapasiteye yönelik diskler, performansları TLC kadar iyi olmuyor genellikle.
Oyun oynarken ve dizi film izlerken bir şey fark ettirmez. En fazla açılış süresi milisaniye ya da saniye oynar.
Performanstan ziyade almışken iyisi olsun, kaliteli olsun ve uzun ömürlü olsun dersen Kingston al derim. Ana disk yaparsın, Samsung da yedek olur. WD markası şüphesiz çok iyi zaten ama QLC diskler daha çok yoğun kapasiteye yönelik diskler, performansları TLC kadar iyi olmuyor genellikle.