Arkadaşlar selam, ben dün bir tane KC3000 SSD aldım, üstüne sıfır Windows kurdum. Sonra hızını merak edip baktığımda okuma yazma hızlarının 3400 ile 3600 MB/sn arası gidip geldiğini gördüm. Bunun üzerine Kingston'un programını indirdim, program SSD'yi tanıdı. Hızının böyle yarı yarıya düşük olmasının sebebi ne olabilir? Ya da SSD sahte mi? Bu arada anakart Gigabyte H510M H, işlemci i5 11400F.
Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.
Detaylar
Kim cevapladı?
Çözüm
Hızın düşük olmasının sebebi sahte olması değil, anakartının NVMe M.2 yuvasının PCIe 3.0 x4 olması.
Bu yuva maksimum 4 GB/sn hız sunabiliyor, pratikte de aşağı yukarı 3.600 MB/sn oluyor.
Bu yuva maksimum 4 GB/sn hız sunabiliyor, pratikte de aşağı yukarı 3.600 MB/sn oluyor.
PCI-Express hız tablosu:
[TD style='width...
Sürüm | Çıkış Yılı | Hat Kodu | Aktarım Oranı |
- Caner Uncu
- hız pci pci express pcie 2.0 pcie 3.0 pcie 4.0 pcie 5.0
- Forum: Anakart
Hızın düşük olmasının sebebi sahte olması değil, anakartının NVMe M.2 yuvasının PCIe 3.0 x4 olması.
PCI-Express hız tablosu:
[TD style='width...
Sürüm | Çıkış Yılı | Hat Kodu | Aktarım Oranı |
- Caner Uncu
bahtsızkarakter
Çalışkan
Gayet normal, anakartın PCI Express 3 x4.
Sahte olmadığından emin olabilirim değil mi?
Hızın düşük olmasının sebebi sahte olması değil, anakartının NVMe M.2 yuvasının PCI-e 3.0 X4 olması.
PCI-Express hız tablosu:
[TD style='width...
Sürüm
Çıkış Yılı
Hat Kodu
Aktarım Oranı
- Caner Uncu
Eğer yazılımı görüyorsa sahte değildir. Firmware veya seri numarasından da kontrol sağlayabilirsiniz.
Hız konusu aktardığım gibi, anakart yetersiz.
Yeni konular
-
-
-
-
-
-
-
-
30.000 TL'ye kadar kahve makinesi önerisi
- derindevlethikmet