Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.

EnesMngsh

Üyecik
Arkadaşlar selam, ben dün bir tane KC3000 SSD aldım, üstüne sıfır Windows kurdum. Sonra hızını merak edip baktığımda okuma yazma hızlarının 3400 ile 3600 MB/sn arası gidip geldiğini gördüm. Bunun üzerine Kingston'un programını indirdim, program SSD'yi tanıdı. Hızının böyle yarı yarıya düşük olmasının sebebi ne olabilir? Ya da SSD sahte mi? Bu arada anakart Gigabyte H510M H, işlemci i5 11400F.

Çözüm
Hızın düşük olmasının sebebi sahte olması değil, anakartının NVMe M.2 yuvasının PCIe 3.0 x4 olması.

Bu yuva maksimum 4 GB/sn hız sunabiliyor, pratikte de aşağı yukarı 3.600 MB/sn oluyor.

Hızın düşük olmasının sebebi sahte olması değil, anakartının NVMe M.2 yuvasının PCIe 3.0 x4 olması.

Bu yuva maksimum 4 GB/sn hız sunabiliyor, pratikte de aşağı yukarı 3.600 MB/sn oluyor.

Çözüm
Sahte olmadığından emin olabilirim değil mi?

Hızın düşük olmasının sebebi sahte olması değil, anakartının NVMe M.2 yuvasının PCI-e 3.0 X4 olması.