Tankallica

Üyecik
Her yolu denedim ve düzeltemedim. Kuvvetle muhtemel SSD bozuk ama fikir ve önerileriniz varsa alabilirim. SSD modeli Kingston NV2 SNV2S/1000G PCI-Express 4.0 1 TB. Sorunsuz kullandığım bir günün akşamı yeni gelen Windows güncellemesini yaptım ve kapattım. 3-4 gün bilgisayarı kullanmadım ve açtığım zaman sorun kendisini gösterdi. Yapay zeka önerilerinin hepsini denedim, forumları araştırdım, birkaç başlık inceledim ve orada gördüklerimi de denedim ancak sonuca ulaşamadım. Yapay zeka benim belleğimin sorunlu bir bellek olduğunu belirtti, cidden öyle mi? Ayrıca kurtaramayacağım sanırım SSD'mi, yeni bir SSD arayışına da giriyorum bu yüzden süreci daha da uzatmamak adına çözemezsem eğer diye. Aslında evlilik aşamasındayım ve yeni bir SSD almayı hiç istemiyorum. :) Bu arada bir şey daha ekleyeyim, diskim Görev Yöneticisi'nden bakınca %100 kullanımda gözüküyor. Her türlü fikir ve önerilere açığım. Bir de SSD sokup bağlantı yerlerine hava vurdum, silgi ile nazikçe temizledim ancak bunun da faydası olmadı. Umarım çözeriz de yeni SSD almak zorunda kalmam. İyi geceler herkese.

Merhaba hocam,

AS SSD ve CrystalDiskMark ile test edip sonuçları paylaşabilir misiniz?
Merhaba. Burada paylaştım hocam.

1.webp

Son düzenleyen: Moderatör:
Peki bu değerler sürekli mi böyle, yoksa bazen böyle çıkıp sonra düzeliyor mu?

Eğer düzeliyorsa bu SLC önbellek ile alakalı, QLC NAND'lı disklerde bu hıza düşmesi normal.

Eğer hiçbir şekilde düzelmiyorsa o hâlde diskin yazma hızı ölmüştür. Format ve daha ilerisi Secure Erase deneyerek kurtarabilme şansınız var. O şekilde de düzelmez ise garantiye göndermeniz iyi olur.

Peki bu değerler sürekli mi böyle, yoksa bazen böyle çıkıp sonra düzeliyor mu?

Eğer düzeliyorsa bu SLC önbellek ile alakalı, QLC NAND'lı disklerde bu hıza düşmesi normal.

Eğer hiçbir şekilde düzelmiyorsa o hâlde diskin yazma hızı ölmüştür. Format ve daha ilerisi Secure Erase deneyerek kurtarabilme şansınız var. O şekilde de düzelmez ise garantiye göndermeniz iyi olur.
2 gündür bilgisayar açılmıyor bile yavasliktan ötürü. Zor bela format attım, açılışlar ve kasmalar minimuma indi. Birkaç kez test yaptım ve sonuç yine benzerdi. Hızı sabit diyebiliriz. Bahsettiğiniz yolu da akşam eve geçince denerim ama muhtemelen kurtaramayacagiz. 🙂Garantisi de yok sanıyorum, 2 sene garanti vermişti aldığım yer SSD de 3 yıl yazıyor ama muhtemelen distribütör garantili sadece. :) SSD öneriniz var mı peki 8.000 TL civarı?

Son düzenleyen: Moderatör:
@Tankallica, 2 sene satıcı garantisi hocam, diskin üretici garantisi daha fazla. 3 sene üretici garantisi var. Doğrudan Kingston ile iletişime geçmeniz gerek. Benim Gigabyte SSD'nin 2 sene garantisi dolmuştu, Gigabyte ile iletişime geçtim ve değişim yaptılar.

Bunu bir deneyin, olmadı yeni SSD önereyim.

@Tankallica, 2 sene satıcı garantisi hocam, diskin üretici garantisi daha fazla. 3 sene üretici garantisi var. Doğrudan Kingston ile iletişime geçmeniz gerek. Benim Gigabyte SSD'nin 2 sene garantisi dolmuştu, Gigabyte ile iletişime geçtim ve değişim yaptılar.

Bunu bir deneyin, olmadı yeni SSD önereyim.
Kingston Türkiye servisi ya da distribütörüne ulaşmaya çalıştım ancak telefonları açan yok. Secure Erase yaptım, yine çok sonuç aldığım söylenemez. En son yaptığım testteyse yazma hızım yaklaşık 150mbsn civarlarında oldu ama ara ara düşüyor, en fazla 1 Kez 200mbsn gördüm.