Kingston her partta farklı kontrolcü sallamış bu SSD'ye maşallah. O yüzden hangi versiyonu iyidir hangisi kötüdür bilemiyorum.
Kingston NV serisi komple öyle ya.

TLC'si de var, QLC'si de var mesela bunun. Kontrolcü olarak Türkiye'de genelde Phison veya Silicon Motion sürümleri geliyor. Normalde TenaFe markalı sürümü de var da 1 tane görmedim yani Türkiye'de.

Peki hangisi denk gelmiş öğrenebilir miyiz?
Evet hocam.

Etiketi kaldırıp bakmak da bir seçenek ancak garanti dışı kalabiliyor. Yazılımsal olarak da Flash ID var, o okuyabiliyor bilgileri.

Flash ID rehberi hazırlayacaktım ben normalde ama uygulamayı indirip kullandıktan sonra SSD'm bozuldu. Durup dururken bozulacağını pek zannetmiyorum. Sanırım bu program yüzünden kontrolcü kilitlendi. BIOS'ta falan da gözükmüyordu. Çok içime sinmiyor bu yazılım o günden beri.

Flash ID rehberi hazırlayacaktım ben normalde ama uygulamayı indirip kullandıktan sonra SSD'm bozuldu. Durup dururken bozulacağını pek zannetmiyorum. Sanırım bu program yüzünden kontrolcü kilitlendi. BIOS'ta falan da gözükmüyordu. Çok içime sinmiyor bu yazılım o günden beri.

Geçmiş olsun hocam. Haberim yoktu bu durumdan. İleride ek bilgilendirme olarak geçerim birisine önerilecek durum olursa.

Geçmiş olsun hocam. Haberim yoktu bu durumdan. İleride ek bilgilendirme olarak geçerim birisine önerilecek durum olursa.
Bozulan SSD için değişim yaptırdım, normalde muadil ürün verdiler ama kutuda yazan değerin 2 katını veriyor 😂 Kontrolcüyü değiştirmişler ama kutudaki hız eski.

Yani stonks.