Max Caulfield

Üstün
Makaleler
15
Yer
Arcadia Bay
Merhaba arkadaşlar,

7.000 TL bütçe ile 2 TB M.2 NVMe SSD almayı düşünüyorum. Şu anda Kingston Renegade 2 TB ve Kingston KC3000 2 TB modelleri arasında kaldım. KC3000 Amazon.com.tr’de 7.051,88 TL, Renegade ise Tebilon’da 6.636 TL fiyatında. Amazon.com.tr’de 62 TL hediye kartı bakiyem olduğu için KC3000’nin fiyatı 6.989,88 TL’ye düşüyor.

Genelde Renegade’in daha iyi olduğu söyleniyor; ancak Tom’s Hardware testlerine göre her iki SSD de aynı performansı sunuyor.

1749323326002.webp

1749323365895.webp

1749323383352.webp

1749323391251.webp

1749323406285.webp

İkinci olarak, KC3000’in kapasitesi 2048 GB (1907,34 GiB) iken, Renegade’in kapasitesi 2000 GB (1862,64 GiB). Arada yalnızca 48 GB (44,7 GiB) kapasite farkı var fakat benim için her bir MB’ın önemi büyük. Sistemimde depolama sorunu yaşadığımdan, “Acaba 1,5 GB’lık hangi dosyaları silebilirim?”, “Şu ISO dosyasını sileyim, oyun yükleyeceğim için 3 GB daha alan lazım” gibi ince hesaplar yapmak zorunda kalıyorum. Bu nedenle ekstra 44,7 GiB’lik kapasite bana ileride büyük fayda sağlayacaktır.

En önemli nedenlerden biri ise, Renegade modelini yalnızca Sinerji ve Tebilon’un satıyor olması. KC3000 ise Amazon.com.tr tarafından satılıyor. Sinerji’nin çalıştığı Sürat Kargo daha önce kargomu kaybetmişti; bu konuyla ilgili forumda bir başlık da açmıştım.

Tebilon ise daha güvenilir ama yine de ürünleri geç kargoya veriyor. Bu nedenle Amazon birinci tercihim.

Hangi SSD'yi almamı önerirsiniz?

Renegade daha iyi olan model.
Ek olarak Exceria Pro tavsiye ederim, çok daha uygun fiyatlı ve muadil seviyede.
Renegade'in kapasitesi 48 GB (44.7 GiB) daha düşük, Exceria Pro da öyle.

Benim için tek bir GB bile önemli. Bu nedenle KC3000 düşünüyorum. KC3000 yine de alınır mı?

Ayrıca Renegade ile KC3000 testlerde neredeyse aynı sonuçları vermiş. Kaldı ki kullandıkları NAND yongalar ve kontrolcü de aynı. Neye dayanarak Renegade daha iyi diyorsunuz acaba?

Renegade'in kapasitesi 48 GB daha düşük, Exceria Pro da öyle.

Benim için tek bir GB bile önemli. Bu nedenle KC3000 düşünüyorum. KC3000 yine de alınır mı?
Yani Exceria üstünden gidersek ikisi arasında 1500 lira fark var, 48GB için 1500 lira ödeyeceksin. 2000 lira zaten 1TB M.2 parası :D
Renegade ile arasında da ben bakmazdım ona. Renedage daha üst. Depolama eklemesi de çok kolay bir şey.

Yani Exceria üstünden gidersek ikisi arasında 1500 lira fark var, 48GB için 1500 lira ödeyeceksin. 2000 lira zaten 1TB M.2 parası :D
Renegade ile arasında da ben bakmazdım ona. Renegade daha üst. Depolama eklemesi de çok kolay bir şey.
Benim anakartımda bırak kolayı, direkt imkansız. Tek M.2 slotu var anakartımda. Sırf bu SSD'yi takınca eski SSD'mi dışarıda bırakmamak için bir adet de PCIe x4 M.2 adaptörü alıp eski SSD'mi adaptöre takacağım.

Ancak Sinerji veya Tebilon'dan Renegade almak yerine direkt Amazon gibi bir yerden KC3000 almak istiyorum. Ben satıcı olayına da dikkat ediyorum.

Renegade ile arasında da ben bakmazdım ona. Renegade daha üst.
Tekrar söylüyorum, yapılan testlere göre ikisi arasında neredeyse hiçbir fark yok.

Renegade ile arasında da ben bakmazdım ona. Renegade daha üst. Depolama eklemesi de çok kolay bir şey.
Ayrıca Renegade ile KC3000 testlerde neredeyse aynı sonuçları vermiş. Kaldı ki kullandıkları NAND yongalar ve kontrolcü de aynı. Neye dayanarak Renegade daha iyi diyorsunuz acaba?

Son düzenleme:
Öyle olmuyor işte. Tekrar para biriktirmesi var, ürünü sipariş etmesi var, bir sürü uğraş. Kurban bayramı ile ancak SSD alma fırsatı elde edebildim, bir de üstüne 48 GB önemsiz muhabbeti yapıyorsunuz. Ben yıllardır bu tarz bayram dönemleri haricinde hiçbir şekilde ne SSD, ne RAM, ne de başka bir donanım alamıyorum. Bu nedenle o 48 GB benim için önemli!

O 48GB'a ihtiyacın olacağı zaman da SATA SSD eklersin.
Bunu depolama sorunundan dolayı sisteminde MB hesabı yapan ve sırf sanal makine açabilmek veya oyun yükleyebilmek için 1 GB bile olsa alan açmaya çalışan birisi olan bana söylüyorsun.

Kararımı kesin bir şekilde KC3000 olarak verdim, sipariş ediyorum.

Neye dayanarak daha iyi olduğunu fazlasıyla bilindik bir konuda tartışmıştım birileriyle :D @Caner Uncu aman hocam bilenden almak lazım değil mi :D:D

Renegade çift kanal DRAM'e sahip.

Öyle olmuyor işte. Tekrar para biriktirmesi var, ürünü sipariş etmesi var, bir sürü uğraş. Kurban bayramı ile ancak SSD alma fırsatı elde edebildim, bir de üstüne 48 GB önemsiz muhabbeti yapıyorsunuz. Ben yıllardır bu tarz bayram dönemleri haricinde hiçbir şekilde ne SSD, ne RAM, ne de başka bir donanım alamıyorum. Bu nedenle o 48 GB benim için önemli!

Bunu depolama sorunundan dolayı sisteminde MB hesabı yapan ve sırf sanal makine açabilmek veya oyun yükleyebilmek için 1 GB bile olsa alan açmaya çalışan birisi olan bana söylüyorsun.

Kararımı kesin bir şekilde KC3000 olarak verdim, sipariş ediyorum.
Sen zaten kararını vermişsin konuyu açarken, buradan sadece onay bekliyorsun. Ne diyelim biz buna?

Madem para biriktirmen o kadar zor, neden ısrarla en pahalı olanı alıyorsun mesela? 1500 liran cebinde kalabilecekken neden ısrarla Kingston, o da satıcı seçerek böyle?

Neye dayanarak daha iyi olduğunu fazlasıyla bilindik bir konuda tartışmıştım birileriyle :D @Caner Uncu aman hocam bilenden almak lazım değil mi :D:D

Renegade çift kanal DRAM'e sahip.
Anladım ne demek istediğinizi. Fakat Renegade almayacağım, KC3000 alacağım, net.

Sen zaten kararını vermişsin konuyu açarken, buradan sadece onay bekliyorsun. Ne diyelim biz buna?

Madem para biriktirmen o kadar zor, neden ısrarla en pahalı olanı alıyorsun mesela? 1500 liran cebinde kalabilecekken neden ısrarla Kingston, o da satıcı seçerek böyle?
Bayramda kolay, diğer zamanlarda zor :) Bayramda bayram harçlığı alıp biriktiriyorum zaten. Normalde sadece günlük 100-200 TL harçlığım var, o da market alışverişlerine veya yemeğe gidiyor.

Yine de sağlık olsun, bilgilendirdiğiniz için teşekkürler. KC3000 ile Renegade arasındaki tek farkın kapasite ve Firmware olduğunu zannediyordum. DRAM kanal farkı olduğunu sizden öğrendim.

Güncelleme:
Şimdi baktım, KC3000 2 TB da Renegade 2 TB da İncehesap'ta aynı fiyata (6699 TL) satılıyor. Kararımı değiştirdim, Renegade alacağım. :)

Kingston Renegade 2 TB'ı İncehesap'tan sipariş ettim :)

Son düzenleme: