Havalar ısındı bir miktar yükselmesi normaldir. Hava akışı da önemli. Bende de soğutuculu SSD var. İndirme yaparken 53-55 civarında geziyor. Boşta 49-50 derecelerde. Yükte 65 dereceleri gördüm. Kasamın hava akışı iyi olmasına rağmen, mesh kasa kullanıyorum.
Kullandığınız SSD bir miktar sıcak çalışan bir SSD ayrıca. Herkesin sıcaklık değerleri, benzer olmayabilir. O yanıltmasın sizi. Yük altında kaç derece?
Yük altında teste sokun, 70-75 derece üstüne çıkmadığı sürece sorun yok. M.2 SSD'ler ısınıyor zaten genel olarak.
Hatta bende konu açtım bununla ilgili inceleyebilirsin, benden daha deneyimli arkadaşların görüşlerin aldım bu konuda.
Bana da öyle geldi ilginç geldi. Bayağı kalın bir termal pad vardı anakart Heatsink'i üzerinde, acaba ondan mı kaynaklandı emin olamadım. Lexar 710 modeli vardı bende, onda baskı yapıp göçertti. Uzun vadede sorun yaratır diye düşünüp, onu SSD kutusuna yerleştirip depolama SSD'si yaptım. Arada takılmalar yaşatıyordu, anlık donmalar yaşatıyordu bana aynı zamanda. Anakart Heatsink'i ile bile 70 derece üstüne çıkıyordu oyunlarda Lexar 710. bende direkt kendinden soğutuculu alıp, geçeyim dedim. Kendimce bir çözüm...
185 Hz monitörüm var, bu monitörü 100 FPS'e sabitleyebilmek için yenileme hızını da 100 Hz'e düşürmüştüm. Onu düzelttim, artık 185 Hz ile kullanıyorum ama dikkatimi sıcaklık çekti. Yenileme hızını yükselttiğimden beri ekran kartı sıcaklıkları yükseldi gibi hissediyorum.
Yani YouTube'dan falan video izlerken 43-45 derece arasında çalışıyor ortalama. 100 Hz iken monitör daha serin çalışıyordu sanki ekran kartı. Önemli olan yük altındaki sıcaklık değerleri ekran kartının, onu biliyorum araştırdım. Yükte sıcaklık değerlerim iyi durumda. Klima full açık, 23 derece PC'nin olduğu...