dnzcn11

Çalışkan
Kingston Renegade SRNGS/1000G 1 TB M.2 SSD'im var. Okuma hızı 7300 MB, yazma hızı 6000 MB. Bu SSD'yi Tebilon'dan aldım yetkili satıcı olduğu için ve değerler bu şekilde alalı 14 gün olmadı kutusu açık ne yapmam lazım.
  • CPU: R5 7600X.
  • GPU: RX 6800 XT XFX merc.
  • RAM: 32 GB Patriot vıper CL30 6000MHz.
  • Anakart: Gigabyte B650 eagle AX
  • Sıvı sogutucu: DeepCool LE520.
  • PSU: FSP Hydro GSM Pro Lite 750W 80+ Gold.
Adsız.webp

Kingston Renegade SRNGS/1000G 1 TB M.2 SSD'im var. Okuma hızı 7300 MB, yazma hızı 6000 MB. Bu SSD'yi Tebilon'dan aldım yetkili satıcı olduğu için ve değerler bu şekilde alalı 14 gün olmadı kutusu açık ne yapmam lazım.
  • CPU: R5 7600X.
  • GPU: RX 6800 XT XFX merc.
  • RAM: 32 GB Patriot Viper CL30 6000MHz.
  • Anakart: Gigabyte B650 eagle AX.
  • Sıvı sogutucu: DeepCool le520.
  • PSU: FSP Hydro GSM Pro Lite 750W 80+ Gold.

Diğer yuvaya takınca sonuçlar böyle fakat 7300 okuma 6000 yazma normal mi sizce bu değerler.

Adsız.webp

Son düzenleyen: Moderatör:
PCIe 4.0 x4 olarak çalışması gereken SSD, PCIe 4.0 x2 olarak çalışıyor. Buradaki ''x'' şerit sayısını ifade ediyor, daha düşük olunca daha yavaş çalışır. PCIe 4.0 x2, maksimum 4 GB/sn hız sağlayabiliyor. Bu bağlamda aldığınız hızlar pratikte gayet normal.

PCIe 4.0 x4 slotuna takmışsınız, hızlar yükselmiş. Bilgisayarı yeniden başlatıp tekrardan test ederseniz daha iyi olur, boşta olsun PC. SSD'yi en üstteki soğutuculu yuvaya takın.

PCI-e 4.0 X4 olarak çalışması gereken SSD, PCI-e 4.0 X2 olarak çalışıyor. Buradaki "X" şerit sayısını ifade ediyor, daha düşük olunca daha yavaş çalışır. PCI-e 4.0 X2, maksimum 4 GB/sn hız sağlayabiliyor. Bu bağlamda aldığınız hızlar pratikte gayet normal.

PCI-e 4.0 X4 slotuna takmışsınız, hızlar yükselmiş. Bilgisayarı yeniden başlatıp tekrardan test ederseniz daha iyi olur, boşta olsun PC. SSD'yi en üstteki soğutuculu yuvaya takın.

X4 yerine X2 hızında çalışıyor ondan dolayı düşük.

Hocam iki giriş var en alttakine takınca yükseldi en üssteki yuva da ilk attığım sonuçları vermişti yine de orayamı takayım anakart Gigabyte B650 eagle AX.

PCI-e 4.0 X4 olarak çalışması gereken SSD, PCI-e 4.0 X2 olarak çalışıyor. Buradaki "X" şerit sayısını ifade ediyor, daha düşük olunca daha yavaş çalışır. PCI-e 4.0 X2, maksimum 4 GB/sn hız sağlayabiliyor. Bu bağlamda aldığınız hızlar pratikte gayet normal.

PCI-e 4.0 X4 slotuna takmışsınız, hızlar yükselmiş. Bilgisayarı yeniden başlatıp tekrardan test ederseniz daha iyi olur, boşta olsun PC. SSD'yi en üstteki soğutuculu yuvaya takın.

Hocam şimdi gördüm sağ olun vallahi şimdi oraya takacagım bende diyorum böyle bir anakartta nasıl soğutucu bloku olmaz 😅

Dosya Ekleri

• 20250510_144617.webp
    20250510_144617.webp
    3,9 MB · Görüntüleme: 63
Rica ederim, sonuçları tekrar paylaşırsın.

Hocam cevap yazdgımdan beri vidayı sökmeye çalışıyorum çıkmıyor bilgisayarcıya götüreceğim büyük ihtimal her tornavidayı denedim dönmüyor yalama yapmış olabilir.

Hocam SSD'yi o yuvaya taktığımda performans kaybı yaşar mıyım temiz kurulum gerekirmi.

Hocam SSD'yi o yuvaya taktığımda performans kaybı yaşar mıyım temiz kurulum gerekirmi.

Son düzenleme: