grancoupe

Yetkin
Yer
Türkiye, İstanbul
Anakart, işlemci, RAM ve SSD değiştirerek AM5 ve DDR5 platformuna geçtim. MSI MAG B650 Tomahawk anakartım var, 3 adet PCI-E 4.0 M.2 SSD yuvası var. 1. ve 2. CPU'ya bağlı, 3. yuva ise yonga setine bağlı.

1. yuvaya yeni aldığım Kingston Renegade SRNGS/1000G SSD'yi taktım ve Windows 11'i sorunsuz kurdum, C diski oldu. CPU'ya bağlı olmayan 3. yuvaya PCI-E 3.0 (?) olan James Donkey JD1024'ü taktım. Görev yöneticisinde falan "1 diski" olarak gözüküyor ama çalışmıyordu. Şu an CPU'ya bağlı olan 2. yuvaya taktım ve yine aynı şekilde çalışmıyor. 2. disk olarak gözükmüyor. Sadece görev yöneticisinde var ve etkinlik, okuma ve yazma değerleri vs. sıfırda.

Son düzenleyen: Moderatör:
Disk yönetiminde Kingston Renegade için "önyükleme, disk belleği dosyası, kilitlenme bilgisi, temel veri bölümü" yazıyor. JD1024 için ise "EFI sistem bölümü" yazıyor. Windows hangisine kurulu demek bu?
Ekran görüntüsü atar mısın?
Renegade'de "önyükleme" yazdığına göre onda kurulu.

EFI sistem bölümü yanlış bilmiyorsam Windows'a ait. James Donkey önceden işletim sistemi yüklü müydü? Yüklüyse çalışması için temizlemeniz gerekiyor.

Şu an tek SSD var. Bende böyle gözüküyor.

2025-04-18_00-16.webp

Bir de konu içerisinde JD çalışmadığından bahsediyorsunuz. Başlığı moderatör düzenlerken bozdu mu? Yoksa Renegade de mi çalışmıyor?

EFI sistem bölümü yanlış bilmiyorsam Windows'a ait. James Donkey önceden işletim sistemi yüklü müydü? Yüklüyse çalışması için temizlemeniz gerekiyor.

Şu an tek SSD var. Bende böyle gözüküyor.

Eki Görüntüle 141531
Diskpart ile denedim fakat temizlenmedi. Aslında içindeki her şeyi silmiştim parçaları değiştirmeden önce.

Bir de konu içerisinde JD çalışmadığından bahsediyorsunuz. Başlığı moderatör düzenlerken bozdu mu? Yoksa Renegade de mi çalışmıyor?
Moderatör yanlışlıkla bozmuş herhalde. Her şey yazdığım gibi. Renegade ile ilgili bir sorun yok.

JD ait olduğuna emin olduğunuz bölümleri silip, tekrar biçimlendirmeyi dener misiniz? Eğer izin vermiyorsa Kingston çıkarıp sadece JD takın. Windows kurulum arayüzünden Windows'un güvenlik amaçlı oluşturduğu küçük bölümleri silin. En son sildikten sonra biçimlendirme ayarı gözüküyorsa diski ayrıca biçimlendirin.

Yeni birim yazan yere harf atarsanız görünür, sistemde 2 disk varken kurulum yapmışsınız, Windows'u bir diske EFI bölümünü başka diske yazmış.

@grancoupe,